AMC De Drie Ridders eert haarmedestichters Jef en Margriet

Vooraan zien we voorzitter Robert Top, Belgisch kampioen BMB Stefaan Crabbe en het Vlaamse kampioenenkoppel Johan en Carine Verbauwhede. Achteraan zien we lokaalhoudster Sonja Lepee, erevoorzitter Adrien Vandenbroucke, penningmeester Annie Vanhove, Dirk Staelen, Carine Everaert, Raf Wackenier en Bruno Cailliez.
Redactie KW

AMC De Drie Ridders kent een bloeiende periode. De koninklijke vereniging telt een Belgisch kampioen en twee kampioenen van Vlaanderen in haar rangen. “Dit succes is een eerbetoon aan wijlen Margriet en Jef Coupillie die veel voor de club betekend hebben”, zegt voorzitter Robert Top.

AMC Gijverinkhove werd in 1962 opgericht door enkele lokale motorcrossliefhebbers. Ze legden wat van hun spaargeld bijeen om de eerste crossen te kunnen organiseren. Tot eind jaren 90 was er motorcross en trial in Gijverinkhove. Van dan af aan legde de vereniging zich toe op motortoerisme. Vandaag telt AMC Gijverinkhove 45 rijdende leden en die komen van dichtbij maar ook van (heel wat) verderop. Hun kampioen van Vlaanderen, het echtpaar Johan Verbauwhede en Carine Deroo, woont in Westvleteren en hun huidige Belgische kampioen Stefaan Crabbe komt uit Aalst!

Vriendschap

“Bij ons primeert niet de grootte van de motor, maar het plezier van het rijden en de vriendschap”, verklaart Robert Top het feit dat ze leden van overal aantrekken. “Er heerst dan ook geen enkele vorm van competitie.”

De kampioenen kregen een bijzondere trofee overhandigd. “Ze zijn van de hand van Alveringemnaar Raf Wackenier die motorliefhebber en lid is van onze vereniging maar ook kunstenaar is. Raf maakt kunstwerkjes met gerecupereerde motoronderdelen”, vertelt Robert Top. “Wij gaven hem alle vrijheid in zijn creatieproces. En het resultaat is een samensmelting geworden van Bourgondische witsteen uit Frankrijk, motoronderdelen en het wapenschild van Gijverinkhove.”

De vereniging organiseert in groot-Alveringem drie keer per jaar een motortreffen. “Voor ons Drie Riddertreffen op zondag 9 februari wijken we uit naar deelgemeente Beveren omdat op dat moment de Sint-Rijkersstraat in Alveringem waarschijnlijk opnieuw dicht zal zijn. Café ‘t Geheim Spoor in Beveren is voortaan ook ons clublokaal.”

Hoogtepunt

Op vrijdag 5 juni organiseert de vereniging hun avondrit die ook in Beveren plaatsvindt. “Maar het jaarlijkse hoogtepunt is ons tweedaags internationaal Bachten de Kupe treffen in de Kwelle tijdens het laatste weekend van augustus. De editie van 2019 was met 800 deelnemers over het hele weekend een absolute recordeditie. Bij dit evenement betrekken we ook graag zoveel mogelijk de lokale middenstand”, zegt Robert.

Voorzitter Robert Top uit Poperinge is 61 jaar. Maar als eerbetoon aan wijlen Jef en Margriet Coupillie-Allary uit Gijverinkhove die de vereniging mee oprichtten en er veel voor gedaan en betekend hebben, wil Robert zich nog heel lang blijven inzetten. “De mooie herinneringen aan hen zijn een grote drive om nog vele jaren verder te doen.” (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier