Ambulanciers Brandweer Westhoek troosten kinderen met knuffelbeer

Redactie KW

Voortaan kunnen jonge slachtoffertjes door de ambulanciers van Brandweer Westhoek worden getroost met een gepersonaliseerde knuffelbeer. Zo’n 10% van de ambulanceritten bij Brandweer Westhoek zijn voor tussenkomsten met kinderen. Uit het verleden bleek het overhandigen van een knuffelbeer de nodige troost te bieden bij de kinderen.

Tot voor kort werden tweedehands knuffeldiertjes na een grondige was- en herstelbeurt gebruikt als troostmiddel. Het probleem hiermee was dat deze alle groottes en vormen hadden en dus niet handig waren om op te bergen in een ambulance. Dit gaf ambulancier Cindy het idee om een eigen knuffelbeer van Brandweer Westhoek te laten produceren. Een initiatief dat door de zoneleiding van Brandweer Westhoek volledig werd gesteund. Er werden zo’n 1.000 knuffelbeertjes aangekocht en verdeeld over de 12 ambulancediensten van Brandweer Westhoek.

Ambulanciers Brandweer Westhoek troosten kinderen met knuffelbeer

De beertjes dragen een gepersonaliseerd T-shirtje met het logo van Brandweer Westhoek en zijn allen apart verpakt om zo in de meest hygiënische omstandigheden te kunnen worden vervoerd in de ambulances. Met de komst van deze knuffelberen wil Brandweer Westhoek de emotionele impact van een ambulancerit voor de jongste patiëntjes verzachten en hun in de meest comfortabele wijze naar het ziekenhuis overbrengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier