Ambulancier Reggie en zijn vrouw Caroline herstellen van corona: “We voelen nog steeds de gevolgen”

Reggie Van Avermaete en Caroline Indevuyst herstellen nog steeds van hun coronabesmetting.© MD
Reggie Van Avermaete en Caroline Indevuyst herstellen nog steeds van hun coronabesmetting.© MD
Paul Bruneel

Reggie Van Avermaete (58) en Caroline Indevuyst (61) uit Poperinge volgden de opgelegde regels tot in de puntjes, maar toch raakten ze allebei in oktober van vorig jaar besmet met het coronavirus. Vandaag, zoveel maanden later, ondervinden ze nog steeds de gevolgen daarvan en zijn ze nog steeds op de sukkel. “Ik ben heel kwaad als ik zie hoe sommige mensen de regels aan hun laars lappen”, zegt Reggie.

Reggie Van Avermaete kwam in september 2019 in het nieuws toen hij in zijn buurt in Poperinge vijf kinderen redde uit een brandend huis. Hij werd toen ook genomineerd voor Krak van Poperinge. Beroepshalve is hij ambulancier, dus hij weet maar al te goed wat het teweeg kan brengen als je de coronamaatregelen niet volgt. “Weet je, ik kan je verzekeren dat wij van bij het begin van de pandemie alles deden wat nodig was om niet besmet te geraken met het virus en toch konden we het niet voorkomen. Het heeft geen zin om je af te vragen waar je het hebt opgelopen, het enige wat telt is dat je ervan geneest en dat je vooral ook geen ander mensen besmet”, zegt Reggie.

Superverspreiders

Alles begon in oktober van vorig jaar. “Ik werd ’s nachts wakker door de kou, maar ik had geen koorts”, zegt Reggie. “Ik dacht dat ik griep had en belde naar de dokter, maar na een test bleek dat ik op 22 oktober geveld was door het virus. Caroline kreeg op 26 oktober dezelfde diagnose. We slaagden er in om net niet opgenomen te worden in het ziekenhuis, maar ik kan je verzekeren, het was een lijdensweg. Spier-, gewrichts- en hoofdpijn zorgden ervoor dat we niet konden slapen en bij mij leek het alsof mijn ogen in brand stonden, bij Caroline was de pijn vooral in het voorhoofd. Bleek ook dat wij superverspreiders waren en daarom zijn we 14 dagen in quarantaine gebleven. In die korte periode hebben we allebei zes kilogram aan gewicht verloren.”

Verkeerde geur

Reggie en Caroline ondervinden nu nog steeds de gevolgen van zoveel maanden geleden. “Bij mij is een deel van de capaciteit van de longen nog steeds weg en daardoor ben ik enorm snel moe. Ook mijn reuk- en smaakzin zijn achtergebleven. Ik heb een periode gehad dat alles smaakte naar chloor, dat is nu over, maar mijn reukzin bedondert mijn hersenen. Ik krijg soms een geur doorgestuurd die helemaal niet de geur is van het product. Eigenaardig genoeg heb ik dan wel de correcte smaak van bijvoorbeeld appelmoes en mosterd maar ruik ik de geur van vis. Volgens de dokters heb ik een onherstelbare schade aan de neuszenuw opgelopen. Caroline kampt nog steeds met een grote vermoeidheid”, geeft Reggie mee.

“Wie geen vaccin wil, moet ook niet zeuren over bubbels en de lockdown”

Reggie is trouwens nog steeds niet aan het werk, op bevel van de dokters. Ook Reggie en Caroline volgen uiteraard de nieuwsberichten over covid-19 en dat gebeurt met gemengde gevoelens. “Als je sommige beelden ziet op tv… Daar word ik daar enorm kwaad door” zegt Reggie. “Het leunt aan bij het criminele, sommige mensen hebben gewoonweg geen oog voor anderen. Ik heb er alle begrip voor dat mensen een sociaal leven willen en nodig hebben, maar dat ze zich dan ook houden aan de opgelegde regels en niet doen wat er nu op sommige plaatsen gebeurt. Als er een hekje openstaat, vliegen ze er meteen over.”

Vaccineren

Ook over het vaccineren hebben Reggie en Caroline hun mening. “Natuurlijk moet iedereen zich laten vaccineren, als je je niet laat vaccineren moet je ook niet zeuren over de kleine bubbels en de lockdown. De zomer komt eraan en ik vind dat wie zich niet laat vaccineren ook niet op reis moet gaan. Het kan hard klinken, maar ik ben ervan overtuigd dat heel wat mensen mijn mening hieromtrent delen. En ja hoor, wees maar zeker dat ook wij hunkeren naar een normaler leven, maar dat kan enkel als iedereen doet wat wordt opgelegd.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.