Ambtstermijn Koning Ezel David II met twee jaar verlengd in Kuurne

Koning Ezel David Claeys mag langer regeren.© BRU
Koning Ezel David Claeys mag langer regeren.© BRU
Redactie KW

Het is een unicum sinds de start van de verkiezing van Koning Ezel in Kuurne, maar de Orde heeft besloten om de regeerperiode van Koning Ezel David Claeys met twee jaar te verlengen.

Uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke beslissingen, luidt het bij de Orde van de Ezel. Tijdens de Ezelsfeesten 2019 werd David Claeys gekroond tot Sire David II. De dag van zijn troonrede beloofde koning Ezel dat het de start zou worden van een prachtige regeerperiode. Daarbij voegde hij meteen de daad bij het woord en vroeg onder meer zijn vriendin Sévérine ten huwelijk in een bomvolle raadszaal van het gemeentehuis tijdens de feestelijke Kermisreceptie .

Opvolger in 2023

Het voorspel van het rampjaar 2020 begon eigenlijk al dezelfde dag, gezien de ezeltjesworp door stormweer werd afgelast. De statutaire gelegenheden van de Orde van de Ezel die volgden in januari en Mardi Gras 2020 waren tot nu de enige ‘normale’ ervaringen voor de regerende Koning Ezel. Daarom besliste de Orde van de Ezel donderdag unaniem dat Sire David II nog twee jaar langer op de troon in Ezelgem kan blijven zitten, wat betekent dat pas in 2023 opnieuw op zoek wordt gegaan naar een opvolger. (BRU)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.