https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ambiance in Krottegem met tweede editie ‘Dorp in de stad’

Frederik Moerman, Frank Wauters, Pierre Clarysse en Gino Van Eeckhoutte gaan voor een zorgeloze zondag. © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Peter Soete

Op zondag 15 augustus vindt de tweede editie plaats van ‘Dorp in de stad’ op Krottegem. Net als vorig jaar slaan de Krottegemse Ransels, Buurthuis Inval en De Andere Steenweg de handen in elkaar om vervangende festiviteiten te voorzien voor de voor het tweede jaar op rij geannuleerde Krottegemse Feesten.

“De Krottegemse Feesten zijn voor de tweede keer op rij afgelast”, zegt Frank Wauters van de Krottegemse Ransels. “Vorig jaar hebben we dan een nazomerprogramma gepresenteerd, nu doen we dit opnieuw. Op 15 augustus zal het tussen het terras van café Breda en het buurthuis Inval een zorgeloze zondag worden en dit tussen 11 en 18 uur. Er komt één groot terras, eetstandjes, een ijskar, muziek en live optredens.”

“Om elf uur zal Piet Loose de spits afbijten. Onze Krottegemse accordeonist is een begenadigd musicus. Als kind ging hij naar de Broederschool om nadien verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium Gent. Hij is muziekleraar, maar vooral bassist, pianist, jazz-, pop- en folksinger, en natuurlijk accordeonist. Hij brengt een programma van vooral Franse chansons en Ierse folk.”

Heerlijke swing

“Een uur later is het de beurt aan Marcel De Dertiende of Marcel Trioen. Marcel is een meesterlijk gitarist. Zijn optredens met zijn band Red Rooster zijn legendarisch, maar hij speelde ook samen met heel wat grote namen zoals Roland en zelfs Tom Principato. Zondag zal hij het publiek boeien met blues, rock, funk en zelfs disco.”

“Annchanté zal de liveoptredens afsluiten om 16 uur. Dat is een kwartet rond Ann De Winter, een bekende lyrische sopraan en performer pur sang. Ann wordt ondersteund door drie topmusici. Samen zullen ze ons meenemen naar de tijd van de Franse zazou en de heerlijke swing. Klassiekers van weleer krijgen een moderne twist en recentere popsongs worden in een jazzy jasje gestoken. Tussen de optredens door brengt DJ Pierre le Roi ons in zuiderse en zomerse sferen.”

“Er staan zondag ook nog andere zaken te gebeuren. Op de Onze-Lieve-Vrouwmarkt houdt Buurthuis Inval tussen 11 en 18 opendeur, waarbij zowel het buurthuis als de tuin opengesteld worden. Kippegem verkoopt koffie en taart, gemaakt met eitjes van de Krottegemse kippen. Om 11 uur is er ook het startmoment van het buurtcompostproject Kompostella. En tussen 13.30 en 16 uur zijn er open ateliers van Lies Casier en Atelier Ties.”

“Maar Dorp in de stad is niet het enige project dit jaar. Op 10, 11 en 12 september organiseren we hier een muziekfestival. En de kans bestaat dat enkele groepen regio-overstijgend zullen zijn. En op zondag 3 oktober is er dan eindelijk onze rommelmarkt.” (PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.