Ambiance gegarandeerd op Heimatkonzert van Pittemse Dorfmusikanten

Die Original Dorfmusikanten © (foto Jan)
Redactie KW

Op zaterdagavond 21 maart organiseren Die Original Dorfmusikanten hun jaarlijkse Heimatkonzert in zaal De Fontein. Net zoals de voorgaande edities zal het weer een sfeervolle avond worden.

Iedereen die van heimatmuziek houdt, stipt elk jaar het Heimatkonzert weer met rood aan in zijn agenda. De Pittemse blaaskapel, die al meer dan 30 jaar bestaat, kan terugkijken op een rijk gevulde geschiedenis. Zij behoren binnen Europa inmiddels tot de top in hun muziekklasse, de Böhmische en Egerländermuziek, en willen dit nog een tijdje blijven. Ze werden onder andere derde in het Europees kampioenschap en naar aanleiding van hun 25-jarig bestaan namen ze ook hun eerste cd ‘Blasmusik Vergnügen’ op. Repetities en gedrevenheid zorgen ervoor dat ze hun niveau kunnen blijven aanhouden.

Ook dit jaar hebben de muzikanten een gloednieuw programma voorbereid voor het komende concert op zaterdag 21 maart. Om ervoor te zorgen dat iedereen meteen in de juiste ‘Alpenländische’ sfeer zit, zal de zaal omgetoverd worden in een gezellige ‘Almhütte’.

Walsen en polka’s

Uiteraard is er genoeg drank en wie wil kan ook van een heerlijke braadworst genieten. Maar het belangrijkste is de muziek. Op het programma staat een leuke mix van marsen, walsen en polka’s onder de deskundige leiding van Kapelmeister Jacky De Muynck. Alweer voor elk wat wils. Wie de Dorfmusikanten kent, weet dat er ook wel een aantal pakkende solo’s te horen zullen zijn. Er werd ons ook ingefluisterd dat er een aantal verrassingen te verwachten zijn. Dit zou wel eens het meest vernieuwende concert van de afgelopen jaren kunnen zijn.

Het Heimatkonzert vindt plaats in zaal De Fontein op zaterdag 21 maart om 20 uur. Tickets kosten 10 euro en kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis binnen. Reserveren kan bij alle muzikanten, op 0498 04 45 04 of via de website www.musikanten.be. Als je daar bestelt, ontvang je daarna een mail met je reservatie en een betalingsuitnodiging. De kaarten zullen dan klaar liggen aan de ingang van de zaal. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier