Ambiance centraal tijdens Mennefeesten in Ingelmunster

Vorig jaar in augustus kwam DJ Ward (grijze T-shirt) al eens langs naar De Mennehoek. Nu zaterdagavond sluit hij de Mennefeesten af. (foto FODI) © (foto FODI)
Redactie KW

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus worden de 41ste Mennefeesten gehouden in een imposante feesttent op de hoek van het Molleveld en de Bruggestraat. Er zullen opnieuw duizenden mensen afzakken naar de feesten.

De succesvolle 40ste editie was nog maar net voorbij of het comité kwam al opnieuw samen om de nieuwe editie van dit jaar voor te bereiden. De Menne wil nu eenmaal altijd uitpakken met het beste van het beste. Ook dit jaar valt er heel wat te beleven. De Menne hoopte terug klinkende namen naar de feesten te lokken en daarin zijn ze geslaagd. “Voor de derde keer is Jettie Pallettie uit Nederland erbij. Wie er vorig jaar bij was, moet toegeven dat Jettie dé uitblinker was op zaterdagavond. Wat een sfeer, wat een feest was dat in onze Mennefeesttent”, zegt voorzitter Bart Buyse. “Met ons comité moesten we niet lang aarzelen en daarom zetten we haar terug op onze affiche. Want waar Jettie is, daar is het feest.”

VIPS krijgen eigen tent

Vorig jaar waren er op zaterdagavond 400 vips in de feesttent, die allemaal een lekkere maaltijd kregen aangeboden. Dit jaar komt er een aparte vip-tent. “Er zijn nu 480 vips ingeschreven”, vervolgt Bart. “We verwelkomen ze inderdaad in een aparte feesttent, die we heel gezellig gaan inkleden. De vips krijgen van 18 tot 21 uur veel spijs en ook veel drank. Daarna sluit deze tent en moeten de mensen verhuizen naar de feesttent, waar de artiesten optreden. De vips kunnen dan plaatsnemen waar ze willen. Of er nog vrije plaatsen zullen zijn? Achteraan zal er nog voldoende ruimte zijn, zodat iedereen wel een stoel zal vinden. Op zondag hopen we op mooi weer. Indien niet, dan gebruiken we deze vip-tent ook om de activiteiten van de zondagnamiddag te laten plaatsgrijpen.”

Waar Jettie Pallettie is, daar is het feest. Daarom moest ze zeker op onze affiche staan

Nieuw op de Menne zijn de automaten met drankmunten. “We hebben dit gezien op een feest in een buurtgemeente en dat vonden we wel een goed idee. De feestvierders kunnen nu zelfs ook met bancontact betalen. Door het invoeren van deze nieuwe systemen moeten onze medewerkers minder tijd steken in het tellen van al dat kleingeld”, zegt Bart, die met zijn bestuur de naam op zaterdagavond veranderde van Showavond naar Party Night@de Menne. “Op zaterdagavond staat ambiance centraal. We willen dat het publiek zich amuseert. Kijk maar naar onze affiche, vol bekende zangers en zangeressen. Allemaal artiesten die het publiek zeker mee zullen krijgen. Belangrijk op zondag om 10 uur is de gezinsviering in de voormalige Heilig Hartkerk. Een werkgroep werkte die eucharistieviering terug volledig uit. Het is zeker de moeite om deze gezinsviering eens bij te wonen.”

Braadworstenkaarting

De Mennefeesten 2019 beginnen op vrijdag 9 augustus om 14.30 uur met een gratis seniorenshow in de feesttent met optredens van Johnny Clarysse en Jacco Ricardo. Om 17.30 uur start de grote braadworstenkaarting. Op zaterdag 10 augustus is er om 9 uur een vinkenzetting. Vanaf 20 uur begint de Party Night met optredens van Get Ready, Peter Koelewijn, Jettie Pallettie, De Alpenzusjes, Swoop, Yves Segers en als afsluiter DJ Ward, de man die op 13 april nog optrad voor 20.000 mensen tijdens I Love The 90’s in de Ethias Arena in Hasselt.

Op zondag 11 augustus start om 10 uur de gezinsviering in de voormalige Heilig Hartkerk. Om 11 uur is er een zomers aperitiefconcert in de feesttent. Vanaf 15 uur is er gratis kinderanimatie met Matroos Jens en er is doorlopend gratis kindershmink. Om 17.30 uur speelt de covergroep The Cave. Eén uur later is er de 41ste Menne-explosie met gratis verdeling van beenhesp. Om 20 uur volgt de Menne Showavond met optredens van Christoff Live, Luc Steeno, Jo Vally, Corry Konings en DJ Dennis.

Tickets of info krijg je bij de bestuursleden, via 0476 69 35 75 of via www.mennefeesten.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier