Amber uit Pottes neemt deel aan Miss Présence: “Boost voor zelfvertrouwen”

(foto Kevin Vandenberghe)
Redactie KW

Amber Catteeuw (21) is één van de tien finalisten van Miss Présence 2020, die behoort tot de vijf beste missverkiezingen in België. Op zondag 24 augustus gaat de finale door in Gent. “Dit avontuur is sowieso een meerwaarde voor de rest van mijn leven”, aldus de inwoonster van Pottes met West-Vlaamse roots.

Door Jonas Vandeputte

“Mijn klasgenote Tuline Verdonck kreeg het vorige kroontje van Miss Présence. Ik hoorde en zag wat zij allemaal mocht doen. De stap om deel te nemen aan zo’n missverkiezing werd zo kleiner en in het begin van september 2018 besloot ik om me in te schrijven”, begint Amber, die global business management volgt aan hogeschool Vives Brugge. “In december ontving ik een mail dat ik welkom was op de castingdagen in Oostkamp en Antwerpen. Hierna mocht ik twee fotoshoots afwerken, in Waregem en Dendermonde.”

“Daarnaast probeerde ik zo veel mogelijk aanwezig te zijn op evenementen. Begin juli mocht ik proeven van een bootcamp met de andere kandidates bij de Sunparks Kempense Meren in Mol. Daar mochten we de kneepjes van het vak verder leren. Bovendien ben ik tot Miss Sport uitgeroepen, een nieuwe titel. Het loont dus om naar de fitness te gaan”, lacht Catteeuw. “De weken zijn zo goed gevuld. Er kruipt veel tijd in, maar je krijgt ook veel terug.

De laatste rechte lijn naar de finale is ingezet. Afgelopen weekend mocht ik voor de eerste keer naar Gent om de choreografie in te oefenen. Kan ik Miss Présence worden? Iedereen maakt evenveel kans, maar het is zeker een positieve ervaring. Mijn zelfvertrouwen heeft een boost gekregen. Op sociale media heb ik al heel wat steun gekregen”, vertelt de 21-jarige finaliste.

“Tot zeven jaar terug heb ik nog in Spiere-Helkijn gewoond en ging ik naar het Atheneum in Avelgem. Ik ben altijd naar school geweest in West-Vlaanderen. Mijn bachelordiploma heb ik bijna op zak, ik moet enkel nog mijn stage afleggen. Wat ik daarna zal doen, weet ik nog niet. De missverkiezing zal daarbij een rol spelen. Eigenlijk voel ik me meer West-Vlaming dan Waal. Thuis zijn we trouwens niet Franstalig opgevoed”, rondt de sympathieke Amber af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier