Ambachten, nieuw bier en circus bij ‘t Gaverhopke in Waregem

Bert Deprez en Tim Vandenberghe van Circus Tico en Bruno Delrue en Gudrun Vandoorne van 't Gaverhopke, elk met enkele van hun streekbiertjes op het domein van Goed te Nieuwenhove waar zowel de ambachtenmarkt als de workshop over het circus zal plaatsvinden tijdens de Margrietfeesten in de wijk Nieuwenhove. © DJW
Redactie KW

Een ambachtenmarkt, een nieuw bier en circus. Daarmee pakt artisanale brouwerij en eethuisje ‘t Gaverhopke uit op de Margrietfeesten.

De feesten vinden plaats op zaterdag 20 en zondag 21 juli. Naast de ambachtenmarkt lanceren Bruno Delrue en Gudrun Vandoorne een nieuw biertje van het type Imperial Stout, een zwart brouwsel waarvan de naam tijdens de tweedaagse wordt bekend gemaakt. En als gasten nodigen zij Tim Vandenberghe en Bert Deprez van Circus Tico uit, die er op een weide hun tenten opslaan en iedereen uitnodigen naar een workshop die alles te maken heeft met het circus.

“Vijf jaar geleden verhuisden we met ‘t Gaverhopke in Stasegem naar deze Hoeve Ameye in Waregem en zijn wij voortdurend gegroeid”, lichten Bruno Delrue en Gudrun Vandoorne toe. “Momenteel staan wij op basis van wat wij aankunnen op onze top. Nu hebben wij twaalf vaste bieren op kaart. Daarnaast worden we door bedrijven of naar aanleiding van speciale gebeurtenissen gevraagd om een passend biertje te brouwen. Allemaal puur ambachtelijk. Vandaar ook de link naar de ambachtenmarkt in het weekend van 20 en 21 juli. Er staan veertien standen op zaterdag en zestien op zondag. Onder andere een gouddraaier, juwelen, schilders en handgemaakte kledij. Met deze tweedaagse doen we mee aan de Margrietfeesten, de kermis van Nieuwenhove.”

Workshop

Special guests Tim Vandenberghe en Bert Deprez, die naast hun Circus Tico ook zelf ambachtelijke brouwers zijn. Zij voegen er de echte, gezellige circussfeer aan toe. “De circustent staat op een achtergelegen weide. Er komen geen artiesten optreden. Het is een workshop die wij aanbieden, volledig in het teken van het circus en alles wat daarbij hoort. Daarbij voeren wij ook promotie voor ons circuskamp van 26 tot 30 augustus op het domein van ‘t Gaverhopke. Dat is voor kinderen van zes tot twaalf jaar, de lagere school dus.”

Intussen werkt ‘t Gaverhopke aan zijn nieuw, zwart bier. Dat type ontbrak nog aan het gamma. Zeker in de vakantieperiode wachten er drukke tijden, ook in het bijhorend restaurant. Dan doen Bruno Delrue en Gudrun Vandoorne volop een beroep op jobstudenten. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier