Amandine Blanckaert wordt 21 in 2021: “Op wereldreis zodra het kan”

gf
gf
Wouter Verheecke

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen. Deze week is Amandine Blanckaert uit Oostduinkerke aan de beurt.

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit?

“Ik studeer grafische vormgeving in Antwerpen. Na schooltijd stort ik mij op mijn twee bedrijfjes: ‘Amandine Blanckaert Photography’ en de juwelenwebshop ‘Sur La Lune The Label’. Ik eindig de dag vaak met nog wat ontwerpwerk, want ‘s avonds laat piekt mijn creativiteit.”

En wat in het weekend?

“Pre-corona zaten mijn weekends stampvol. Ik ging elke avond naar dancings of fuiven, als eventfotografe. Nu ben ik me meer gaan focussen op portretfotografie. Sinds kort vind je mij op zondag ook als leidster bij de Chiromeisjes van De Branding in Nieuwpoort.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen? Nieuwe hobby’s ontdekt?

“Als klein meisje ging ik altijd mee naar de juwelenclub van mijn oma. Toen tijdens de eerste lockdown de verveling toesloeg, heb ik dit stilaan weer opgepakt en besloot ik een eigen webshop op te richten. Na enkele virale TikToks kwam er al snel heel veel interesse van de buitenwereld, wat ik totaal niet verwacht had. Sindsdien hou ik me vrijwel dagelijks bezig met het inpakken van bestellingen.”

Kan je een dag zonder gsm/sociale media?

“Ik zou hier volmondig ‘ja’ op willen antwoorden, maar ik vrees toch van niet. Omdat ik geen fysieke winkel of toonzaal heb, hangen mijn beide bedrijfjes echt af van sociale media. Een week niets gepost en het lijkt wel alsof de volledige wereld je al vergeten is. Complete onzin natuurlijk.”

Waar kan je absoluut niet tegen? En kom je dan in opstand?

“Als er één iets is dat ik wil meenemen uit mijn opvoeding, is het respect voor elkaar. Ik ben nogal introvert en doe niet zo snel mijn mond open, maar als het op zo’n dingen aankomt, ben ik wel de eerste die er iets op zou zeggen.”

Welke goede doelen liggen je na aan het hart?

“Als kind kon je me al terugvinden aan de ingang van je lokale supermarkt, smekend of je geen pakje Damiaanstiftjes van me wou kopen. Goede doelen hebben mij altijd al gefascineerd, maar toch vond ik het altijd een beetje abstract. In 2017 trok ik samen met een aantal leerlingen en leerkrachten van het college in Veurne op inleefreis naar Guatemala. We schilderden er een kinderziekenhuis en bouwden een ramp voor een meisje in een rolstoel. Dit gaf pas voldoening!”

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

“Zonder twijfel een grote wereldreis. Ik heb al veel van de wereld gezien en daar ben ik echt heel erg dankbaar voor. Ik vind andere culturen ongelooflijk fascinerend. Als heel deze corona-onzin voorbij is, wil ik zo snel mogelijk het noorderlicht zien.”

(WV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.