Alweer zware waterellende na wolkbreuk in Torhout

De spoorwegtunnel nabij het vredegerecht liep onder. Toch waagden automobilisten zich nog door het water. © foto JS
Johan Sabbe

Net als enkele maanden geleden werd Torhout zondag tussen 12 en 12.30 uur getroffen door een zware wolkbreuk. Straten stonden gedeeltelijk blank en de twee tunnels onder de spoorweg liepen onder. Ook de Noordlaan, waar er net werkzaamheden voor een betere waterhuishouding bezig zijn, kreeg het te verduren.

Door de gigantische watermassa onder de spoorwegbruggen en de al een tijdje afgesloten Sint-Jozefstraat – het gevolg van een bouwproject – sneed het water de ene helft van de stad van de andere af. Het was een eind omrijden via het stukje afritweg tussen de rotondes aan de Bruggestraat en de Keibergstraat.

Auto’s wagen zich toch nog onder de spoorwegbruggen

Enkele automobilisten lieten zich verrassen door de hoogte van het water onder de spoorwegbruggen en reden er toch onderdoor, hoewel er snel verkeersborden werden geplaatst om de vrije doorgang te verbieden. Gelukkig kwam niemand met zijn wagen vast te zitten. Een fietser probeerde net niet om door het water te laveren. Hij maakte op het laatste nippertje rechtsomkeert. Verstandig, want zijn actie zou hem een weliswaar gratis, maar ijskoud bad hebben opgeleverd.

Op het kruispunt van de Noordlaan met de Industrielaan stond het water de schoenenwinkel Brantano nu écht tot aan de lippen.
Op het kruispunt van de Noordlaan met de Industrielaan stond het water de schoenenwinkel Brantano nu écht tot aan de lippen.© foto JS

De politie sloot de Noordlaan gedeeltelijk voor het verkeer af. Het kruispunt met de Industrielaan werd het zwaarst getroffen en liep onder. Het water stond de schoenenwinkel Brantano, die zich daar bevindt, nu écht tot aan de lippen.

Ook een deel van de Revinzestraat stond blank

Elders in de stad stond een deel van de Revinzestraat op de wijk Don Bosco blank. En maakte de Waterhoekweg zijn naam nog eens duidelijk. Zelfs het centrumdeel van de Oostendestraat dreigde even onder te lopen ter hoogte van de Langepijpestraat, maar dat gebeurde gelukkig net niet.

Ook de spoorwegtunnel van de Papebrugstraat kreeg het zwaar te verduren. Doorrijden gebeurde op eigen risico.
Ook de spoorwegtunnel van de Papebrugstraat kreeg het zwaar te verduren. Doorrijden gebeurde op eigen risico.© foto JS

Torhout heeft, samen met het provinciebestuur, de voorbije jaren via het renoveren van riolen en het aanleggen van bufferbekkens en ringbeken al heel wat inspanningen geleverd om de waterellende in te dijken, maar er blijft werk aan de winkel. Sinds een aantal maanden is het graven van extra bufferbekkens langs de Noordlaan volop aan de gang. Ze kunnen niet snel genoeg klaar zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier