Alweer producten van Torhouts pluimveebedrijf Lammens teruggeroepen

De producten van Lammens die teruggeroepen worden. © Foto FAVV
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Pluimveeslachterij Lammens uit Wijnendale heeft in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) besloten om de kippenzigeunerburgers en de kippenballetjes, verkrijgbaar bij Okay, uit de verkoop te halen en terug te roepen van bij de consument.

Na onderzoek werd de aanwezigheid van salmonella vastgesteld in de producten met als uiterste consumptiedatum 1 november. De vleesproducten werden verdeeld in verschillende Okay-winkels. Lammens roept op om het product niet te consumeren en het in de originele verpakking terug te brengen naar het verkooppunt. Indien u het product al geconsumeerd hebt en u binnen de 48 uur symptomen vertoont als koorts, buikkrampen en diarree, raadpleeg dan voor alle zekerheid uw huisarts. Ook vorige week kreeg Lammens al met salmonella te kampen. Toen werden de kippenboomstammetjes van Carrefour, met uiterste houdbaarheidsdatum 25 oktober, uit de rekken gehaald.

Pluimveeslachterij Lammens kan de negatieve publiciteit missen, want het bedrijf kende eerder dit jaar al grote problemen. Zo werd er in juni bescherming tegen de schuldeisers gevraagd en gekregen, nadat eerder al een tachtigtal tijdelijke werknemers aan de deur werd gezet. De tijdelijke bescherming tegen de schuldeisers loopt tot eind november.

(AD/TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier