Alweer geen paardenkoers tijdens oktoberkermis

© foto CLY
Redactie KW

Tijdens de oktoberkermis in Oostrozebeke zal de paardenkoers ook dit jaar niet plaatsvinden. Die vond normaal plaats op kermisdinsdag op de vlaskouters van de broers Vanyzere.

“Ik moet inderdaad toegeven dat het weer een oktoberkermis wordt zonder de populaire paardenwedrennen op de vlaskouter in de Ingelmunstersteenweg”, aldus organisator Luc Vanyzere. “Het is pas de derde keer sinds de start in 1860 dat de wedrennen worden afgelast. De afgelasting is volledig te wijten aan de coronacrisis.”

We vroegen de organisator of er geen andere reden is die tot een afgelasting leidde. Naar verluidt zouden de terreinen, waarop de wedstrijden plaatsvinden, verkocht zijn en zou de nieuwe eigenaar niet happig zijn op een verdere organisatie op die plaats… “Het klopt dat wij ons bedrijf hebben verkocht en wij van het plastiek bedrijf alleen nog de kleine pvc-afdeling overhouden. Die verkoop geldt echter niet voor de weiden ernaast waarop geraced wordt. Eigenlijk heb ik door de verkoop nu veel meer tijd om me met de paardenkoersen bezig te houden, maar nu is het te laat om voldoende paarden aan de start te krijgen. Als het van mij afhangt, is er volgend jaar zonder meer weer paardenkoers in de kermisweek, al weet ik dat het steeds moeilijker wordt om voldoende paarden aan de start te krijgen.” (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier