Alweer een nieuw kinderdagverblijf van start in Waregem: De Kleine IJsbeer

Maaike Van de Velde en Gianna Degroote: “De tijd was rijp om zelf iets te beginnen.”© EC
Maaike Van de Velde en Gianna Degroote: “De tijd was rijp om zelf iets te beginnen.”© EC
Redactie KW

Vriendinnen Maaike Van de Velde en Gianna Degroote startten samen een kinderdagverblijf in Sint-Eloois-Vijve. De Kleine Ijsbeer opende begin deze maand zijn deuren na vele drukke weekends vol verbouwingen.

Na studies en veel werkervaring bij groeps- en gezinsopvangen zijn Maaike en Gianna eindelijk begonnen aan hun eigen avontuur. “We hebben alle twee dezelfde opleiding gevolgd in Oudenaarde, maar gingen daarna onze eigen weg op”, begint Maaike. “We deden al veel ervaring op bij vorige werkgevers, maar nu was de tijd rijp om zelf iets te beginnen.”

Grondige renovatie

Het kinderdagverblijf bevindt zich in de Peter Benoitlaan in Sint-Eloois-Vijve. Mocht je vroeger al eens door de straat gepasseerd zijn, dan zag je dat er nog geen crèche was. “Het klopt dat dit hier vroeger een gewoon huis was”, vertelt Maaike. “Ik woon zelf in de straat en zag het als een unieke kans om hier iets mee te doen. In het laatste weekend van september kregen we de sleutel van het huis en we zijn meteen begonnen met de verbouwingswerken. Na acht drukke weekends vol renovaties zijn we trots dat het eindelijk af is.”

Het is algemeen geweten dat er door corona meer mensen van thuis uit werken. Dit is ook een van de redenen waarom Maaike begon met haar kinderdagverblijf. “We voelen dat er echt wel nood is aan een nieuwe kinderopvang in de buurt”, zegt Maaike. “Zo wordt er bijvoorbeeld een paar straten verder een nieuwe wijk gebouwd en dit is natuurlijk mooi meegenomen voor ons.”

Tot 16 kindjes

Het kinderdagverblijf mag 16 kinderen aanvaarden. “Maar het is niet meteen de bedoeling dat we met 16 kindjes zullen werken”, zegt Maaike. “Vanaf maart kunnen er nog 4 kindjes bijkomen en dan zitten we op een totaal van 14. Dan komt Gianna ook bij ons werken en kunnen we elkaar aflossen. De kindjes kunnen genieten van een huiselijke sfeer en buiten kunnen ze naar hartenlust ravotten. Kwaliteit voor ieder kind staat voor ons op de hoogste plek.” (EC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier