Alveringemse Harten fietsen en wandelen tegen kanker

Het bestuur van de Alveringemse harten en Truwantjes: Philippe Vervaeke, Didier Millecam, Lies Deman, Saïda Styl, Clara Maes, Trui Wemaere, Patriek Hauspie en Dominique Lehoucke, die straks voor hetzelfde goede doel de Tour rijdt. Lorenzo, Daisy en Kurt staan niet op de foto. (foto AB)
Redactie KW

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni baadt het sportpark van Koksijde voor het zesde jaar op rij in een golf van solidariteit. Het wandel- en loopevenement Levensloop zamelt dan geld in voor Stichting tegen Kanker. Izenbergenaar Patriek Hauspie strijdt zelf al tien jaar tegen de ziekte en neemt met zijn team voor de derde keer deel.

In 2017 nam het pas opgerichte team van Patriek Hauspie – De Alveringemse Harten – voor het eerst deel aan Levensloop. Patriek wilde iets terug doen voor het feit dat de wetenschap en de medische wereld hem ondertussen reeds tien jaar vergezellen in zijn strijd tegen kanker. Hij vond een bondgenoot in Lieselot Styl uit Alveringem. Lieselot streed zelf ook enkele jaren tegen de ziekte. Ze was heel moedig, maar overleed tijdens Levensloop 2018.

Ik doe een warme oproep om voor ons team een uurtje te wandelen of fietsen – Patriek Hauspie

Patriek doet dapper voort en heeft ondertussen medewerkers rond zich verzameld: zijn echtgenote Trui, het echtpaar Didier en Clara Millecam uit Alveringem, Kurt Albrecht, Philippe Vervaeke, Saïda Styl, Lies Deman, Dominique Lehoucke en het echtpaar Lorenzo Truwant en Daisy Deckers. Door hun medewerking is de naam van het team voortaan ‘De Alveringemse Harten en Truwantjes’.

415 pizza’s gebakken

Levensloop is 24 uur bewegen. En meer concreet: wandelen en fietsen op het parcours van het sportpark in Koksijde. “Ik doe een warme oproep aan alle mensen om voor ons team een uurtje te komen wandelen of fietsen“, zegt Patriek. “Deelnemen kost 10 euro. Ons team zal ook opnieuw een stand opzetten waar dit jaar wijn, soep en vers gebakken pizza verkrijgbaar zijn. In 2017 hebben we 4.000 euro ingezameld, vorig jaar een mooie 7.372 euro. We hebben dit jaar een succesvolle voorverkoop van pizza’s, armbandjes en kaarszakjes gehad. We organiseerden twee ribbetjesavonden en kregen ook al heel wat donaties. Twee bijdragen willen we heel speciaal vermelden: Didier Millecam bakte voor ons reeds 415 pizza’s. En van de Alveringemse coverband The Vintage Hotties ontvingen we 1.000 euro. Dat alles maakt dat er een week voor het evenement reeds 6.500 euro op de teller stond.”

Wie niet sportief is, maar het team van Patriek Hauspie toch graag wil steunen, kan langs gaan om er iets te eten of te drinken. Het gebeuren dat van zaterdag 15 uur tot zondag 15 uur plaatsvindt, is immers één grote Vlaamse kermis. “Hoe meer geld, hoe meer kans dat de wetenschap vooruitgang maakt tegenover deze vreselijke ziekte”, benadrukt Patriek Hauspie. (AB)

Info, inschrijvingen en donaties: www.levensloop.be. Een financiële bijdrage schenken, kan ook persoonlijk via de bestuursleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier