Alveringemse burgemeester krijgt telefoon van koning Filip: “Toch mooi dat de koning begaan is met kleine en verre Stavele”

Koning Filip. © BELGA
Anne Bovyn
Anne Bovyn Medewerker KW

Op dinsdag 30 november kreeg de Alveringemse burgemeester geheel onverwacht Zijne Majesteit koning Filip aan de lijn. De koning wilde zich vergewissen van de toestand in het door wateroverlast getroffen Stavele.

“Het was iets na 18.00 uur. Ik was net ingestapt in mijn wagen toen ik een telefoontje uit Brussel kreeg”, reageert burgemeester Liefooghe. “Een paleismedewerker vroeg of ik de Alveringemse burgemeester was, meldde mij dat ik het paleis aan de lijn had en of de koning mij kort zou kunnen spreken.”

“Eenmaal aan de lijn drukte de koning zijn bezorgdheid uit en vroeg hij naar de huidige toestand. Hij vroeg mij ook expliciet om – in zijn naam – de brandweer en de civiele bescherming te bedanken voor hun inzet. Aan het einde van ons gesprek heb ik uiteraard de koning bedankt voor zijn interesse. Hij antwoordde me “dat dit vanzelfsprekend is.”

“Toch heel mooi dat de koning ook begaan is met het kleine en verre Stavele”, reageert Gerard Liefooghe.

Toestand woensdag

Ondertussen neemt in Stavele de druk van het water – voorlopig – verder af. Ter hoogte van de Stavele brug pompte de brandweer dinsdagnamiddag het laatste water in de IJzerstraat weg. Brandweer en burgemeester beslisten om vanaf 16 uur de IJzerstraat opnieuw te openen voor plaatselijk verkeer. Ook in de Hoekjesstraat is het water fel verminderd. Enkel in de Krombekestraat tussen het waterzuiveringsstation en de kunstamtige dijk over de rijweg staat er nog veel wat water.

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier