Alveringemse bib steunt Rode Neuzen Dag

Fran Louwie en Meloika Verweirder steunen de Rode neuzen vanuit de bieb, Tom Sap en Gerda Gheeraert zullen de bar van 't Ateljeetje open houden en in 't Hoge zijn er bij onthaalmedewerker Annelien Vanhauwe kleine gadgets te koop. (Foto AB)
Redactie KW

Bibliotheekmedewerker Meloika Verweirder organiseert tijdens de maanden oktober en november heel wat ten voordele van Rode Neuzen Dag. Deze editie focust op jongeren, leerkrachten en mentaal welzijn op school.

“Het thema van jongeren en welzijn ligt mij nauw aan het hart omdat ik, voor ik naar Alveringem kwam , zelf ook 7 jaar in de bijzondere jeugdzorg heb gewerkt”, vertelt Meloika Verweirder. “Ik begeleidde 12- tot 18-jarigen. Het was een boeiende job, maar ik ben er mee gestopt omdat het te veel onder mijn huid kroop en ik heel wat problemen mee naar huis nam. En omdat je als hulpverlener ook op grenzen botst. Het is zonder twijfel een van de hoofdredenen waarom ik dit initiatief zo waardevol vind. En waarom ik er mij dus graag voor inzet.”

Integraal

Meloika ontwikkelde een heel aantal workshops waarvan de opbrengst integraal naar Rode Neuzen gaat. Ze vertelt er ook bij dat de gemeente financieel royaal bijdraagt aan de organisatie van de – vaak professionele – workshops. Na de workshop ‘Cupcakes decoreren’ op 6 oktober en een interactieve theatervoorstelling voor kinderen van 3 tot 12 jaar op 10 oktober, wordt er op dinsdag 30 oktober in de Kwelle een Halloweenparty voor kinderen georganiseerd. De inkom bedraagt hier 5 euro. Op woensdag 31 oktober kunnen kinderen vanaf 14 uur in de bib een vilten zak knutselen. Deelnemen kost 4 euro en hiervoor zijn nog plaatsen vrij.

“Als hulpverlener bots je ook op grenzen” – Meloika Verweider (Bibliotheekmedewerker)

Op vrijdagavond 16 november tussen 20 en 22 uur is er verwenavond voor volwassenen in de bib. Dames kunnen er terecht voor haarverzorging en make-up, er zijn hapjes en drankjes, karikaturist Maggie Jacqmin uit Kortrijk komt en je kan er leren juweeltjes maken. Meloika reserveerde ook een ‘Escape Room’ voor deze avond. Voor de bib komt er een grote container waar je met zes binnen gaat. Wie als eerste weer buiten komt, is winnaar. Inschrijven voor deze echte verwenavond kan via de bib en deelnemen kost maar 2 euro! Daags nadien, op zaterdag 17 november is het dan de hele voormiddag gratis verwenochtend voor de kinderen.

Ontmoetingsavond

Ook gemeenteraadsleden Tom Sap en Gerda Gheeraert zetten zich in voor Rode Neuzen Dag. De laatste vrijdag van oktober houden zij de bar van de maandelijkse ontmoetingsavond in ‘t Ateljeetje in Hoogstade open en schenken ze hun hele opbrengst aan de actie. “Ik heb thuis nog heel wat Blauw bier van brouwerij Vandeginste staan”, zegt Tom. “Dat bracht mij op dit idee. En ik heb aan mijn collega Gerda gevraagd om mee te werken omdat ik weet dat zij dat met plezier zal doen.”

(AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier