Alvaro Soler brengt de Spaanse zon naar Oostende

Alvaro Soler. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Sinds zaterdag 1 juli kunnen fans van Qmusic opnieuw terecht in het Q-Beach House in Oostende. Zondagavond stond het eerste Sunset Concert op het programma. Ondanks de amper 17 graden in Oostende zorgde de Spaanse zanger Alvaro Soler er voor de warmte. Volgens Qmusic zakten maar liefst 11.000 fans af naar Oostende voor het concert.

Ondertussen passeerden al enkele artiesten de revue in het Q-Beach House. Zo kwam K3 al langs en ook Suzan en Freek kwamen er al enkele nummers brengen. Zondagavond zorgde de Spaanse zanger Alvaro Soler voor een ware volkstoeloop richting het Q-Beach House op het strand van Oostende. De 28-jarige Spanjaard liet het publiek dansen op enkel van zijn bekendste hits zoals ‘Sofia’, ‘El mismo sol’, ‘La Cintura’ en ‘Loca’, maar ook enkele minder bekende nummers kwamen aan bod tijdens het eerste Sunset Concert van deze zomer.

Volgens Qmusic zakten maar liefst 11.000 fans af naar Oostende voor het concert.
Volgens Qmusic zakten maar liefst 11.000 fans af naar Oostende voor het concert.© JRO

Soler werd geboren als zoon van een Duits-Spaans koppel in Barcelona en werd ook tweetalig opgevoed. Hij heeft zelfs Belgische roots want zijn grootmoeder woont in Antwerpen. Op zijn tiende verhuisde hij samen met zijn ouders naar Japan. Op zijn 12de keerde hij terug naar Barcelona. Samen met zijn broer en een vriend richtte hij de indiepop-groep ‘Urban Lights’ op. In 2015 ging hij solo onder de naam Alvaro Soler. Meteen het jaar dat hij met ‘El Mismo Sol’ zijn eerste hit scoorde. Ondertussen rijgt hij de tophits aan elkaar. ‘La Cintura’ behaalde zelfs een vijfde plaats op de rangschikking van meest gedownloade nummers op ITunes wereldwijd.

Komende dinsdag maakt Gers Pardoel om 17.40 uur zijn opwachting aan het Q-Beach House in Oostende.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier