Alternatieve Walhoevefeesten met stoofvlees-friet

Vzw De Walhoeve moet door de coronacrisis uitpakken met alternatieve Walhoevefeesten. “We zijn aan het koken geslagen en verkopen stoofvlees-friet”, vertelt directeur Wim Hove. “De opbrengst gaat integraal naar de aanleg en renovatie van ons speelplein.”

Directeur Wim Hove aan de ingang van De Walhoeve in Westvleteren. (foto RVL)

Vzw De Walhoeve is een organisatie voor Jeugdzorg en begeleidt een dertigtal kinderen, jongeren en hun gezin. Dit gebeurt via verblijf in Vleteren of via dagbegeleiding in Veurne of Ieper. Om die initiatieven te steunen, werden er jaarlijks Walhoevefeesten georganiseerd. Er is dan een seniorennamiddag, etentje en een wandeltocht. Maar corona besliste er anders over. “We zijn dan maar aan het koken geslagen”, zegt Wim Hove, directeur van De Walhoeve. “Lekker stoofvlees, ten huize bereid, met frietjes en een slaatje. Alles is hygiënisch en coronaveilig verpakt. Het stoofvlees kan in de microgolf opgewarmd worden. De kers op de taart is een trappist 12° van Westvleteren. Zeer passend bij dit oer-Vlaams gerecht. Voor de kinderen is een aangepast menu voorzien.”

Voor dit alles betaal je19 euro, zonder de trappist 15 euro. Voor de kleinsten is er stoofvlees of twee frikandellen met frietjes en appelmoes voor 9 euro. Afhalen kan op vrijdag 16 oktober van 16 tot 20 uur of op zaterdag 17 oktober van 9 tot 13 uur. Er wordt gratis aan huis geleverd in Vleteren, Lo-Reninge en Poperinge. “De opbrengst van de actie gaat naar de aanleg en renovatie van ons speelplein. Zeker in deze coronatijden is een degelijk speelplein cruciaal in de ontspanning van kinderen en jongeren”, geeft Wim nog mee. (RVL)

Inschrijven kan tot en met vrijdag 9 oktober via overschrijving op BE24 4673 3542 1138 en inschrijvingen@dewalhoeve.be of www.dewalhoeve.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.