Alternatieve Sinksenfeesten zijn een succes: 65.000 mensen volgen openingsmoment

De alternatieve en virtuele Sinksenfeesten in Kortrijk waren een succes. Het openingsmoment telde naar schatting meer dan 65.000 kijkers. Kortrijk Loopt telde1.731 deelnemers, die samen 23.484 kilometer verzamelden.Heel wat bekende artiesten zoals Wim Opbrouck, Ozark Henry, Niels Destadsbader, Compact Disk Dummies en Brihang passeerden op eigenwijze en speelse manier de revue, tot in de woonkamer.


Een klassieke Sinksenfeesten zat er dit jaar helaas niet in. Maar het is niet aan de Kortrijkzanen om bij de pakken te blijven zitten! De stad organiseerde een alternatieve editie waarin alle klassieke elementen aan bod kwamen. Sinksen ging in de wolken en kaapte een radiofrequentie. Via 92.2 FM maakte jongerenradio Quindo maar liefst 60 uur non-stop Sinksen radio. Ze namen 94 interviews af, draaiden 174 verzoeknummers, de presentatoren dronken samen 203 liter water en zagen de studio-thermometer stijgen tot 36°C.

Openingsmoment lokt meer dan 65.000 kijkers

In een spetterende openingsshow op tal van locaties in de stad gaven artiesten het beste van zichzelf, terwijl het publiek thuis alles op veilige afstand kon volgen. Het openingsspektakel werd een schitterende liveshow die Kortrijk en deelgemeenten verbond. De livestream kon zowel op Focus WTV als online gevolgd worden via de facebookpagina van Sinksen Kortrijk, Stad Kortrijk, het YouTube-kanaal van de stad en online mediakanalen.

Op de kijkcijfers via Focus WTV is het nog even wachten. Alle Kortrijkzanen konden meedoen en werden gevraagd om “het luch an te leggen en lawaoi te moaken”. Daar hebben ze massaal gehoor aan gegeven!

Muziek voor iedereen

Zondagmiddag van 11 tot 12 uur kon iedereen een uur lang voluit samen zingen met de zangcoaches van Allez, Chantez! Ze zorgden voor een breed repertoire en namen het publiek mee van Taylor Swift naar Johnny Turbo over Tom Jones.

De Compact Disk Dummies zorgden op zondagavond dan weer voor een interactieve en wervelende show vanuit het Wilde Westen. De zaal mocht dan wel leeg zijn, heel wat kijkers feestten mee vanuit hun kot. Op maandagavond zorgde Brihang voor een afsluiter van topniveau met een 1.360 kijkers, dat is het equivalent van twee uitverkochte zaalshow in het Wilde Westen.

Alternatieve Sinksenfeesten zijn een succes: 65.000 mensen volgen openingsmoment

Kortrijk bruist van getalenteerd muzikaal geweld: de Road Rock finale, Kortrijk Drumt, de DJ@Home Contest, DJ Lotto, 2KG Hoofdvlees, Fred Hush, de Green Onions, JTOTHEC en Mr. Brown verruimden de horizonten via de radio en/of livestream. ’s Nachts trakteerde radio sinksen op gekende sinksenartiesten dankzij de DJ-sets van Strafstudie, Balthazar en De Stroate.

Kortrijk Loopt: 1731 deelnemers verzamelen 23.484 kilometer

Eveneens ondenkbaar is een Sinksen zonder Kortrijk Loopt. Daarom gingen we ook nu lopen. Dat deden we niet om te winnen, maar om met z’n allen 8.500 kilometers te verzamelen, het postnummer van Kortrijk. Samen met Golazo organiseerde Stad Kortrijk een virtuele editie waar je massaal ‘vanuit je kot’ kon lopen of wandelen. 1.731 lopers registreerden zich voor de 8500-challenge en slaagden erin om samen 9.259 kilometer te verzamelen.

Dit cijfer registreert enkel de 5 of 11 kilometer waarvoor de deelnemers zich inschreven. Een groot aantal Kortrijkzanen liep/wandelde een pak meer dan die 5 of 11 kilometer, waardoor het totaal aantal verzamelde kilometers nog een heel pak hoger ligt: 23.484 kilometer!

Kortrijk kleurt de stad

Sinksen is hét Kortrijkse gezinsevenement bij uitstek en deed daarom een oproep aan alle creatieve kinderen, mama’s en papa’s. Om het zo toegankelijk mogelijk te maken verdeelde de stad 6.000 pakjes stoepkrijt via de scholen. Dit zorgde ervoor dat massaal veel kinderen de stad inkleurden!

“De Sinksenfeesten tot bij de Kortrijkzanen thuis brengen was een hele uitdaging, maar het overtrof mijn stoutste dromen! Iedereen kon mee dansen, zingen, kleuren, eten, drinken, feesten, lopen en genieten van Sinksen in de Wolken en de reacties zijn hartverwarmend!”, aldus een heel tevreden Kelly Detavernier, schepen van Evenementen.

Ludieke Sinksenquiz

Normaal gezien behoort een quiz niet tot het programma van Sinksen, maar vzw Ludiek zorgde voor een twist op maandagnamiddag. Op maandag 1 juni zochten we vanuit ons kot “de slimste deelgemeente van Kortrijk”! Centrum Kortrijk mag zich bestempelen als het slimste gebied van Kortrijk als resultaat van een boeiende en gevarieerde quiz! ‘De pulders’ mag zich het slimste team noemen en -de naam niet gestolen- winnen een gratis vat! 180 live quizzers verdedigden de eer van hun deelgemeente.

(AN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.