Alternatieve Roeselaarse Bubbel Batjes

© (Foto SB)
Redactie KW

Ondanks een kalme start werd de autovrije Ooststraat vanmiddag toch even afgesloten voor binnenkomende shoppers omdat het iets te druk dreigde te worden.

De zwoele temperatuur op vrijdagavond voelde zomers aan en zorgde ervoor dat de alternatieve terraszone op de Grote Markt bijna helemaal vol liep. De sfeer was gemoedelijk. Zaterdag zorgde het wisselvallige weer voor een opvallend kalme start. Halverwege de middag werd het dan toch iets drukker. Zolang de social distancing-regel voldoende werd nageleefd, liet de politie begaan. Groepjes die bleven stilstaan, werden hierop aangesproken. Rond kwart voor vier sloten ze de toegang tot de Ooststraat dan toch een klein halfuur af. Voor de meeste Roeselarenaars voelde het ontbreken van randanimatie onwennig aan en was het mijmeren naar de Batjessfeer van vorige jaren.

Een dansgroep, voor de gelegenheid verkleed in plastieken bubbels, een mini-circusoptocht ‘Hou het veilig’ en de ludieke afstandsbewaarders konden dit gebrek niet compenseren. De handelaars reageerden voorzichtig tevreden met de opkomst. Mensen met een mondmasker waren op één hand te tellen. “Iedereen moet dit voor zichzelf uitmaken”, reageert Joke Demere, die haar zelfgemaakte exemplaar in elke winkel die ze binnenstapt, bewust blijft opzetten.” Ook zondagnamiddag zijn de Grote Markt en de Ooststraat helemaal verkeersvrij en volgen de ordediensten de drukte op de voet.

(KK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten