Alternatieve Ezelsfeesten worden gesmaakt in Kuurne

Er was heel wat animatie voorzien. © BRU
Redactie KW

Sinds vrijdagavond is de gemeente Kuurne opnieuw drie dagen lang omgetoverd tot Ezelgem. Geen grootse festiviteiten dit jaar zoals ze dit gewend zijn op het eerste weekend van oktober in Kuurne maar wel een Ezelsweekend, zeg maar een light versie van de gekende Ezelsfeesten.

Het moest dit jaar een jubileumeditie worden, maar het werd in de plaats een uitdaging om voor zowel de gemeente als haar partners en alternatief uit te werken die gespreid was en voldoende veilig om te kunnen vieren.

Het aanbod aan optredens en wandelingen werden alvast gesmaakt door de Kuurnenaars. Ook drie Kuurnse jeugdbewegingen zetten hun beste beentje voor en blonken uit in hun creativiteit.

De Kuurnse winkeliers hoor je niet klagen, want ze hebben een fantastische koopjesmaand achter de rug en dit weekend pakten ze uit met extra kortingen in de verkeersvrije Kerk- en Koningin Elisabethstraat.

“Ondanks het wisselvallige weer mogen we zeker niet klagen”, reageert burgemeester Francis Benoit, “Enkel de aanwezige kermisattracties en plaatselijke horeca hebben het moeilijker door het slechte weer. Er werd massaal gereserveerd voor de kermis, in totaal 6000 keer, maar velen kwamen niet af. Niettemin werd uiteindelijk niemand geweigerd! Corona maakte het helemaal anders.”

“We konden in een kramp schieten en niks doen maar we wilden iets aanbieden en daar zijn we grandioos in geslaagd volgens mij. Mensen die echt wilden feesten en dansen blijven echter verweesd achter. Geen grote feesttent dit jaar op de Vlaskouter, geen dansfeestjes bij de diverse cafés en jeugdverenigingen. Corona is gewoon een aanslag op wat we anders gewoon waren. Vandaar toch een Ezelsweekend waar ook vele mensen thuis vierden in veilige omstandigheden!”

De bewoners van de twee Kuurnse woonzorgcentra werden niet vergeten tijdens dit Ezelsweekend. De doelgroep die het hard te verduren heeft, werd getrakteerd op een optreden van Lisa Del Bo.

Wie ook niet ontbrak tijdens dit Ezelsweekend was Soupapke. Het populaire typetje Soupapke, vertolkt door Jos Depypere, en zijn trawanten die elk jaar opnieuw de draak steken met Kuurnse personen of gebeurtenissen. Corona was echter niet ver weg in hun voorstelling. Er stond slechts een voorstelling gepland zaterdagmorgen in zaal kubox van Soupapke, maar dat bleek al snel veel te weinig, waardoor het gezelschap nog een tweede maal voor een uitverkochte zaal hun sketches kon brengen.

In tegenstelling tot voorgaande jaren werden de sketches ditmaal uitgeschreven door Philip Vertriest die door de coroanaproblematiek nog steeds in Kuurne verblijft en nog niet terugkeerde richting Nicaragua. Andere namen op Ezelgem Live waren onder meer Stan van Samang en Mama’s Jasje.

Zondagnamiddag staan nog Metejoor duo en Flip Kowlier solo op het programma.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier