Alternatieve actie voor ‘Wakken Swingt’: zorgpersoneel is GINius

kb
Redactie KW

Elk jaar brengt ‘Wakken Swingt’ een massa volk op de been. Dit jaar is de editie door de coronacrisis uitgesteld en daarom zorgde het voltallige bestuur voor een waardig alternatief.

Begin april besliste het organiserend comité reeds dat het jaarlijks dorpsfestival ‘Wakken Swingt’ op 11 juli 2020 niet zou doorgaan. Net als op zoveel plaatsen steekt ook hier het coronavirus stokken in de wielen.

Het organiserend comité besloot dit jaar zijn energie ergens anders in te steken en iets te doen voor de mensen die onze hulp momenteel meer dan ooit nodig hebben.In de eerste plaats wilde het bestuur iets doen voor de twee zorgcentra in groot-Dentergem (OLV van Lourdes in Wakken en Mariaburcht in Dentergem, red.). “Een paar jaar terug lanceerden wij als promotiestunt een eigen ‘Wakken Swingt’-gin. Deze gin is in kleinere geschenkflesjes gebotteld. Op zondag 31 mei werden deze flesjes als attentie overhandigd aan het volledige personeel van de beide RVT’s onder het motto: ‘De zorg verdient een pluim, de zorg is GINius!’. Anderzijds worden ook de sponsors extra in de kijker gezet, want sinds zondag 31 mei staat op de markt van Wakken en op de invalswegen een banner met steun voor alle sponsors bij hun heropstart”, aldus Claude Debel, één van de bestuursleden.

Volgend jaar

Ondertussen sleutelt de organisatie verder aan het programma van volgend jaar: ‘Wakken Swingt 2021’. Deze editie zal plaatsvinden op 10 juli 2021 en iedereen op de 2020-affiche is bereid om het podium te vullen in 2021. Ambiance verzekerd met Luc Steeno, Sergio, de coverband Playzone en als afsluiter om 3 uur Sven Ornelis. (KB)

Meer info: vzw Wakken Swingt, Claude Debel 0495/71 06 26, Celine Baeckelandt 0476 30.23.47.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.