“Als Upperlady kan je de mensen echt hélpen”

Annelies Vandenbroucke met de simulator Lapin Coquin, een van de populairste producten in het brede gamma. (Foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Philippe Verhaest

Sinds begin dit jaar is Annelies Vandenbroucke (30) actief als consulente bij Upper at home. “Ik heb nog maar twee Upper-party’s achter de rug, maar ik heb nu al het gevoel dat je als Upperlady de mensen echt kan hélpen”, zegt ze.

Dit artikel maakt deel uit van ons ‘Dossier Erotiek in West-Vlaanderen’.

Hoewel de Izegemse Annelies Vandenbroucke relatief nieuw is bij Upper at home, voelt ze zich er nu al als een vis in het water. Beroepshalve werkt ze bij de administratieve dienst van AZ Groeninge in Kortrijk, maar als vrijgezel was ze op zoek naar een bijberoep om iets bij te verdienen. “Via regiomanager Charlotte Blin kwam ik bij Upper at home terecht”, zegt ze. “Ik voelde meteen dat dit iets voor mij zou zijn, want ik kan op zelfstandige basis mijn tijd zelf indelen. En het extra inkomen is mooi meegenomen, want als alleenstaande is het niet altijd even makkelijk.”

Dat er nog altijd een zeker taboe rond erotische speeltjes hangt, beseft ook Annelies. “Maar ik wil dat mee helpen doorbreken. Ikzelf heb het geluk gehad een grootmoeder te hebben met een erg open geest en die mentaliteit heb ik van haar geërfd.”

Humor als basis

Eind januari beleefde Annelies haar vuurdoop als Upperlady. “Ik heb eerst enkele startdemo’s afgewerkt en volgde ook een Upper-party mee, maar ik had toch nog flink wat zenuwen”, glimlacht ze. “Tijdens die avond in Blankenberge stond ik immers voor een compleet vreemd publiek, maar ik wilde mijn uiterste best doen. En dan is productkennis doorslaggevend. Die had ik stevig geblokt. Het was alsof ik naar een mondeling examen trok.”

Die eerste keer viel blijkbaar erg in de smaak van Annelies gelegenheidspubliek, want ze bracht voor ongeveer 600 euro aan de man. “Een mooi bedrag, kreeg ik nadien te horen. En door het feit dat ik tijdens mijn eerste avond voor een vriendinnengroep van rond de 25 jaar oud stond, voelde ik me ook meteen op mijn gemak. Ik had de smaak definitief te pakken.”

“Als Upperlady moet je vaak een luisterend oor bieden. Dan voel ik me meer therapeute”

Tijdens haar tweede party kreeg Annelies een iets ouder publiek voorgeschoteld. “Getrouwde dames met kinderen, zeg maar”, knipoogt ze. “Maar toen wist ik voor ruim 800 euro aan de man te brengen. Het loopt dus goed. Ik hoop op termijn vier party’s per maand te kunnen doen.”

Haar nieuwe bestaan als Upperlady geeft niet enkel Annelies een flinke portie zelfvertrouwen, het valt haar ook op dat ze voor andere mensen een verschil kan maken. “Het toonmoment gebeurt gezamenlijk, maar wie iets wil bestellen, doet dat onder vier ogen. Dan gebeurt het vaak dat ik een luisterend oor moet bieden en heb ik het gevoel dat je bij veel mensen een oplossing kan aanreiken. Ik heb een diploma als psychiatrisch verpleegkundige op zak en die bagage komt als Upperlady wel degelijk van pas.”

“Wij kunnen de mensen écht helpen. En daarom doe ik dit ook zo graag. Soms voel ik me meer therapeute dan consulente. Ik breng mijn hele verhaal met een flinke kwinkslag en leg de nodig dosis humor aan de basis, maar vaak ervaar je dat mensen hun seksleven erg serieus nemen. Hen dan op de juiste weg kunnen zetten, geeft veel voldoening.”

Party met koppeltjes

Het gros van de Upper-party’s worden door een uitsluitend vrouwelijk publiek bijgewoond, maar er zijn ook ‘gemengde’ avonden. “In maart organiseer ik een party voor koppeltjes. Dat wordt anders, want bij mannen durven al eens de macho in zich naar boven halen. Een uitdaging, maar het lukt me wel. Wat mij betreft mogen er ook party’s met enkel mannen georganiseerd worden. Iedereen heeft dezelfde basisbehoeftes.”

Als het van Annelies afhangt, blijft ze nog lang Upperlady. “Ik ben een doorsnee-vrouw die aan andere doorsnee-mensen erotische producten aanprijst. En gelukkig reageert ook mijn omgeving goed op mijn ‘nieuw’ bestaan. Mijn mama was wat sceptisch, maar nadat ze een van mijn startdemo’s had bijgewoond, heeft ze zelfs een en ander besteld. Dat zegt genoeg, hé? Nu nog die ene vraag uit de wereld helpen… Mijn vrienden vragen me talloze keren of ik mijn demonstratiemateriaal ook zelf heb uitgetest. Mocht ik een euro krijgen per keer die vraag de revue passeert, ik was steenrijk”, lacht Annelies.”