Almhut op markt in Waregem opent pas vrijdag, een dag later dan gepland

Op vrijdagavond 22 november vanaf 19 uur opent de Eisbear Winterbar, een grote chalet op de Waregemse markt. Het is een compleet nieuwe attractie achter de dekenale kerk. De opening was voorzien op donderdag. “Door omstandigheden zijn we genoodzaakt onze openingsreceptie met één dag te verlaten”, klinkt het bij de organisatie.

Deze week wordt nog volop gebouwd aan de almhut in het stadscentrum. © PPW

Het zal een authentieke almhut zijn die je in Oostenrijk aantreft, compleet ingericht met jachttrofeeën, koebellen aan de wanden, lange houten zitbanken, skilatten en dergelijke meer. Het geheel ademt gezellige, winterse sfeer uit zoals je die ook ervaart tijdens een après-ski.

Donderdag vanaf 19 uur opent de almhut met een receptie en een optreden van Sam Gooris. “Door omstandigheden zijn we genoodzaakt onze openingsreceptie met één dag te verlaten“, klinkt het bij de organisatie. “Maar laat je vrijdag verrassen door onze wunderschöne Skihütte’ en kom bovenal samen met ons genieten van die rasechte, pure sfeer en ambiance ‘aus den Bergen’. Hou je vast voor een lawine aan de grootste meezingers en de beste après-skihits”, laat de organisatie nog optekenen.

Initiatiefnemer van deze Eisbear Winterbar is Kris Vanhoyland die in alle Vlaamse provincies in de eindejaarsperiode maximum twee van die chalets zal plaatsen in twee steden. Voor West-Vlaanderen is Waregem de eerste stad die aan de beurt is.

“Voor ons is de samenwerking met de lokale verenigingen in elk geval geen enkel probleem. Integendeel, in elke stad waar wij staan met een chalet worden de lokale verenigingen betrokken bij het gebeuren”, dixit Kris Vanhoyland. “Zij kunnen telkens van zondag tot woensdag zelf gebruik maken van de chalet, helemaal gratis. De opbrengst van de drankjes die zij tijdens die dagen verkopen is voor hun clubkas. Zelf zijn wij met de chalet open van donderdag tot zaterdag.”

De Eisbear Winterbar staat tot 1 februari 2020 op de markt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.