Allereerste Eisbär Nacht combineert gezellige kerstmarkt met heerlijke après-skisfeer

De organisatoren van de eerste Eisbär Nacht met van links naar rechts Stefaan Leon, Jonathan Holvoet, Bart Vauterin en Dominique Masselis. © SLW
Stefaan Lernout

Het wordt een beetje kerstmarkt en een beetje après-ski. Maar het wordt vooral een feest op vrijdag 27 december. Daar zijn de organisatoren van de eerste Eisbär Nacht van overtuigd. De opbrengst gaat naar een tiental Wevelgemse verenigingen die de bezoekers zullen voorzien van spijs en drank.

“Het enige wat we ter beschikking stellen is de accommodatie, wat stoeltjes en wat materiaal”, zegt Stefaan Leon. Het lijkt er niettemin op dat de Eisbär Nacht een groot feest zal worden. De combinatie van een kerstmarkt en, hoewel ze het zelf niet toegeven, een beetje een après-skifeest.

Bart Vauterin van Orfema kwam naar de vrienden toe met het voorstel om een kerstmarkt te organiseren. Niet voor het eigen gewin, wel voor een aantal verenigingen uit de gemeente. Er werd wat rondgebeld en de Wevelgemse jeugdbewegingen Chiro en KSA, voetbalvereniging SV Wevelgem City, zwemclub De Dolfijnen, de twee Wevelgemse fanfares en het Rode Kruis zagen het idee wel zitten.

Mét Rode Kruis

De organisatoren van de Eisbär Nacht zorgen voor alles. Niet meer dan normaal vindt Jonathan Holvoet. “De inrichting, de muziek, de tenten, de drank, het eten… Wij zorgen voor alels. Het is aan de verenigingen om het aan de man te brengen. De opbrengst wordt gelijk verdeeld over alle verenigingen. Het zal de toeschouwers aan niets ontbreken. Wie een hongertje heeft kan kiezen tussen een wafel, een hamburger of een pizza.”

“Wij wilden zeker het Rode Kruis erbij hebben”, vult Dominique Masselis. “Op zowat ieder evenement in de gemeente zijn ze aanwezig, maar steeds staan ze toe te kijken aan de zijlijn. Wij stonden erop dat ze deze keer een actieve rol spelen, en ze bijgevolg hun deel van de opbrengst ontvangen.”

Charmezanger Jenss

De week voordien vindt Wevelgem Wintert plaats, maar beide feesten kunnen perfect naast elkaar bestaan, vinden de vrienden. “Aanvankelijk zouden we ons feest zowel op 20 als op 27 december organiseren”, aldus Stefaan Leon. “We hadden er niet bij stilgestaan dat Wevelgem Wintert op 21 december plaats vond. Vandaar dat we ons beperken tot een avond. Ambiance zal er zeker zijn, de aanwezige fanfares maken gelegenheidsoptredens en charmezanger Jenss zal doorlopend zorgen voor de ambiance.”

Het feest vindt plaats op vrijdag 27 december op de terreinen van Tegel Trends in de Roeselarestraat 47. Het begint om 16 uur, het einde is voorzien omstreeks 1 uur. Bezoekers komen best te voet of met de fiets, op het terrein staat een fietsstalling voor zo’n 300 fietsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier