Allen naar de enquête over de impact van corona: hoeveel minuten per dag bent u intiem?

Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Frank Buyse (60) zit óók thuis, maar gaat elke dag op zoek naar wat zon in donkere coronatijden. En deelt die graag. Wat hoop en humor, elke dag een vitamientje.

De burgerzin van deze gemiddelde West-Vlaamse burgerman in barre coronatijden, op zoek naar straaltjes zon, is intussen zo groot dat hij zich ook graag ten dienste wilde stellen aan een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel naar de invloed van het coronavirus op ons dagelijks leven. Alles voor ons welzijn, misschien helpt de enquête heel Brussel, heel ons land en vooral West-Vlaanderen wel aan diepgaande inzichten hoe ons coronaleven te upgraden.

Alweer wat zon! Hoopte ik. Het invullen van de enquête vroeg maar tien minuutjes van je tijd, klonk het. En tijd hebben we toch met hópen, rekende de VUB wellicht. Neen dus, ik werk nog, bovenste beste professoren. En véél. En Tom mailt juist wanneer ik het interview voor De Zondag klaar heb. De Zondag komende zondag voor het eerst exclusief online, DZ.be, mis je wekelijks afspraak niet! En zonder ingewikkelde logins en paswoorden!

Want de Vrije Universiteit Brussel zal het dus moeten stellen zonder mijn misschien wel inspirerend tijdsverbruik. Excuses, bovenste beste professoren. En niet omdat, zo bleek in de inleiding die ik wel nog kon lezen, wordt gevraagd naar een dagboek over mijn tijdsgebruik en ik mijn dagboek alleen wil delen met de 462.354 bezoekers (cijfers gisteren binnengekomen) unieke bezoekers van KW.be. U moet weten: we delen alles in deze tijden. Maar wel omdat ik, na het netjes invullen van een login en een paswoord alleen maar een leeg scherm kreeg. Eén grote witte leegte. Voor velen het leven van vandaag zelve. Alsof u wilde zeggen aub, schrijf, kleur, rijm… dit scherm maar vol: zo vullen wij ons leven. Of gooi er filmpjes op: Het leven zoals het is in ons kot. Wie zijn we, wat drijft ons…

Hoeveel minuten per dag bent u intiem?
Hoeveel minuten per dag bent u intiem?© Getty

Maar dat is allemaal niet zeer wetenschappelijk natuurlijk. Ik denk dat het weer eens aan mij lag, ik ben toch zo onhandig met logins en paswoorden. Dat een normale burgerman, al is het een West-Vlaamse, normaal een echte enquête had moeten op zijn scherm zien. Met deskundige vragen als 1. Hoeveel minuten per dag loopt u? 2. Hoeveel minuten per dag doet u klusjes? Hoeveel minuten per dag bent u intiem? Enzovoort.

Maar, geachte professoren, mijn antwoorden zouden op de eerste twee vragen beschamend zijn geweest en op de derde vraag zou ik toch niet mogen antwoorden van mijn vrouw: misschien is het maar goed dat ik niet kan deelnemen aan uw enquête. Het zal uw significantie maar weinig schaden, denk ik. Maar weet je wat? Alles voor de wetenschap: ik vraag onze 462.354 bezoekers deel te nemen. Lieve mede West-Vlaamse medeburgers: het vraagt maar tien minuutjes van tijd. www.dagelijksleven.eu. Succes met login en paswoord! En met vraag 3.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.