Alleenstaande moeder met vier kinderen vindt op de valreep een woning

Bettina Ocula met kinderen Manon, Eden, Joshua en Athena. © SM
Redactie KW

Bettina Ocula deed vorige maand haar verhaal in De Zeewacht Kust. Ze was dringend op zoek naar een woning voor haarzelf en haar vier kinderen. Als alleenstaande moeder werd ze overal afgewezen. Drie dagen voor ze op straat zou staan, vond ze alsnog een geschikte gezinswoning.

“De eigenaar van de woning waar ik verbleef, wilde zijn pand verkopen. Daardoor moest ik verhuizen. Met mijn budget van 900 euro dacht ik snel een andere woning te kunnen vinden. Maar dat was aartsmoeilijk. Ik heb nog een woning in Bastenaken die te koop staat, maar ik wilde uiteraard hier in Koksijde blijven, aangezien mijn kinderen hier school lopen.”

“Ik ondervond helaas hoe groot de discriminatie op de particuliere woningmarkt is”, vervolgt Bettina. “Uit de talrijke reacties die ik na het artikel ontving, kan ik alleen maar besluiten dat vele alleenstaande ouders met hetzelfde probleem kampen. Ik kon op heel wat medeleven rekenen.”

Ik heb bovendien veel mensen met het hart op de goede plaats leren kennen. Zo heeft schepen van Sociale Zaken Ivan Vancayseele mij onmiddellijk gecontacteerd en actief met mij meegezocht naar een geschikte woning. Ook Julie Herreman van Century21 Tackoen uit Sint-Idesbald heeft er alles aan gedaan om mij verder te helpen. Zelfs Watch Us, de juwelier aan de overkant van de Harry Wilson kledingwinkel waar ik werk, zocht mee. Luc Vanhauwaert van Radio 2 was ook erg bezorgd. De mooiste respons kreeg ik van Wouter van Eenaeme. Hij had het artikel gelezen en belde mij op om mij zijn huis in Ieper aan te bieden. Helaas moest ik dan mijn kinderen uit hun vertrouwde omgeving wegtrekken, dus daar ben ik niet op ingegaan.”

Bettina woont momenteel in haar nieuwe woning in Sint-Andre in Oostduinkerke. “Ik heb lang gepraat met mijn nieuwe huisbaas. Toen hij mij de sleutels overhandigde, wist ik met mijn geluk geen blijf. Hij bewonderde mijn wil om door het vuur te gaan voor mijn kinderen, zo vertelde hij me.” Bettina verhuisde in amper twee dagen tijd. “Ik en mijn gezin hebben zelf alles verhuisd. Mijn dochter Manon en mijn moeder hebben mij fantastisch geholpen. Het was een heftige periode. Nu kunnen we eindelijk rust vinden en genieten van een nieuwe start.”

(SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier