Alle trialwedstrijden in West-Vlaanderen afgelast tot augustus, ook Wijtschate van zondag

Hier in Wijtschate zouden de motoren zondag het beste van zichzelf geven. Daar steekt corona nu een stokje voor. © (foto EF)
Redactie KW

Alle trialwedstrijden in West-Vlaanderen zijn tot en met augustus afgelast. De eerste wedstrijd van het zomerseizoen waarbij piloten op een moto een behendigheidsparcours afleggen was gepland voor nu zondag 5 april op de voormalige steen- en buizenbakkerij Dumoulin in Wijtschate.

Omtrent deze organisatie werd op sociale media nogal met modder gegooid naar het gemeentebestuur van Heuvelland. “Nu de gemeente voluit de kaart kiest van de fiets wordt een moto-event toegelaten.” Schepen Wieland De Meyer kon ondertussen de gemoederen bedaren. “Vroeger was er een milieuvergunning om op de site vier moto-trials per jaar te organiseren. Die vergunning is afgelopen en wordt niet meer verleend. Nu kan er nog een maal per jaar een trial georganiseerd worden.”

De site is natuurlijk het uitverkoren terrein om de mechanische behendigheidssport te beoefenen. Dat weet ook de organiserende club De Koninklijke Auto Moto Club Eendracht Torhout. “We deden een paar weken terug een eerste verkenning van het terrein en zagen tot onze groet verbazing dat alles door de felle regen onder water stond. Toen al dachten we aan een afgelasting. Nu met corona is er die uiteindelijk toch gekomen”, aldus Philippe Damiens van de organiserende club.

De steen- en buizenbakkerij in Wijtschate werd opgericht in 1920 en was in werking tot 1978. Sinds 2018 werkt CO7 samen met Jan Dumoulin en vele andere partners rond de site om deze alsnog een herbestemming te geven.

Andere afgelastingen

Naast Wijtschate worden ook de trials van Rumbeke (26 april) en Zwevezele (9 mei) afgelast. Over de trial van eind augustus in Egem bestaat nog onduidelijkheid. “De Trial van de Kleigroeve is alvast aan zijn dertigste editie toe en staat gepland op 22 en 23 augustus. De kleigroeve daar biedt enorme mogelijkheden voor volwaardige trial van hoog niveau. Nergens anders in Vlaanderen tref je dergelijk terrein aan, zodat het de naam ‘Trialklassieker van Vlaanderen’ meekreeg met faam tot buiten de landsgrenzen.”

(MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier