De domeinen volledig fysiek vergrendelen is logistiek niet mogelijk, maar de parkings en de hoofdingangen worden wel afgesloten. "Affiches en -borden aan de ingang en de parkings wijzen bezoekers op het toegangsverbod", klinkt het bij de provincie.

Concreet gaat het om veertien domeinen: Baliekouter (Dentergem), Bergelen (Wevelgem), Bulskampveld (Beernem), d' Aertrycke (Torhout), Fort van Beieren (Brugge-Koolkerke), Gavers (Harelbeke-Deerlijk), IJzerboomgaard (Diksmuide), Palingbeek (Zillebeke), Raversyde (Oostende), Sterrebos (Roeselare), 't Veld (Ardooie), Tillegembos (Brugge-Sint-Michiels), Wallemote-Wolvenhof (Izegem) en het Zeebos (Blankenberge).

Het Zwin in Knokke-Heist werd eerder al gesloten.

"De richtlijnen zijn er om de verspreiding van het coronavirus in te perken en te vertragen, om zo situaties te vermijden waarbij veel mensen samenkomen en zo de kans op een contact tussen een mogelijke besmette persoon en gezonde personen te verminderen. Ze blijven minstens tot zondag 5 april van kracht."

Andere maatregelen

Eerder besliste de provincie om bezoekerscentra tot minstens zondag 19 april gesloten te houden. Het gaat om De Blankaart in Diksmuide, Bulskampveld in Beernem, Duinpanne in De Panne, De Gavers in Harelbeke, De Palingbeek in Ieper en Raversyde in Oostende. Ook speelpleinen en publiek sanitair werden afgesloten en cafetaria's gingen dicht.

Daarnaast zijn ook het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge, het Wereldhuis in Roeselare en de provinciale uitleendiensten gesloten en annuleert de provincie minstens tot en met zondag 19 april alle activiteiten voor het ruime publiek. Het provinciehuis Boeverbos zal tot minstens 5 april enkel 's morgens toegankelijk zijn tussen 9 uur en 12 uur.

De domeinen volledig fysiek vergrendelen is logistiek niet mogelijk, maar de parkings en de hoofdingangen worden wel afgesloten. "Affiches en -borden aan de ingang en de parkings wijzen bezoekers op het toegangsverbod", klinkt het bij de provincie.Concreet gaat het om veertien domeinen: Baliekouter (Dentergem), Bergelen (Wevelgem), Bulskampveld (Beernem), d' Aertrycke (Torhout), Fort van Beieren (Brugge-Koolkerke), Gavers (Harelbeke-Deerlijk), IJzerboomgaard (Diksmuide), Palingbeek (Zillebeke), Raversyde (Oostende), Sterrebos (Roeselare), 't Veld (Ardooie), Tillegembos (Brugge-Sint-Michiels), Wallemote-Wolvenhof (Izegem) en het Zeebos (Blankenberge).Het Zwin in Knokke-Heist werd eerder al gesloten."De richtlijnen zijn er om de verspreiding van het coronavirus in te perken en te vertragen, om zo situaties te vermijden waarbij veel mensen samenkomen en zo de kans op een contact tussen een mogelijke besmette persoon en gezonde personen te verminderen. Ze blijven minstens tot zondag 5 april van kracht."Eerder besliste de provincie om bezoekerscentra tot minstens zondag 19 april gesloten te houden. Het gaat om De Blankaart in Diksmuide, Bulskampveld in Beernem, Duinpanne in De Panne, De Gavers in Harelbeke, De Palingbeek in Ieper en Raversyde in Oostende. Ook speelpleinen en publiek sanitair werden afgesloten en cafetaria's gingen dicht. Daarnaast zijn ook het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge, het Wereldhuis in Roeselare en de provinciale uitleendiensten gesloten en annuleert de provincie minstens tot en met zondag 19 april alle activiteiten voor het ruime publiek. Het provinciehuis Boeverbos zal tot minstens 5 april enkel 's morgens toegankelijk zijn tussen 9 uur en 12 uur.