Alle jeugdtrainingen van KSV Roeselare afgelast

© VDB
Philippe Verhaest

Het faillissement heeft nu ook zware gevolgen voor de jeugdploegen van KSV Roeselare. Alle trainingen zijn afgelast, meldt verantwoordelijke Kurt Vercamp. “We gaan er van uit dat ook onze jeugdwedstrijden dit weekend niet doorgaan”, zegt hij.

Volgens Kurt Vercamp, verantwoordelijke van de bovenbouw binnen de jeugdopleiding van KSV Roeselare en icoon van de club, heeft het plotse faillissement een zware impact op de ruim vierhonderd jeugdspelers.

“Zij zijn hun hobby afgepakt, hé”, zegt hij onomwonden. “Er waren kinderen die al wéken uitkeken naar de uitwedstrijd tegen Anderlecht van dit weekend, maar zien die belevenis nu bruusk van onder hun neus weggetrokken. En voor onze oudere jeugdspelers is het niet zomaar een spelletje. Zij dromen van een profcarrière, maar mogen nu niet meer voetballen.”

“Wij wachten trouwens ook op antwoorden. We gaan er van uit dat onze jeugdwedstrijden van dit weekend niet doorgaan, maar daar is nog altijd geen duidelijkheid over. De trainingen hebben we tot nader order wel al afgelast. Het risico is te groot, want de spelers zijn niet langer verzekerd.”

Vertrouwen in investeerders

Kurt en zijn collega-jeugdtrainers worden ondertussen met tal van vragen overstelpt. “Ouders en spelers willen antwoorden, maar die hebben wij ook niet. Uiteraard hopen we dat het faillissement teruggedraaid kan worden, want KSV Roeselare zat eindelijk weer op de goeie weg.”

Het zou bijzonder jammer zijn mocht dit het einde van KSV Roeselare betekenen – Kurt Vercamp

“Ik heb nog altijd heel veel vertrouwen in de nieuwe investeerders. Marco Manso, de nieuwe ceo, doet ook wat hij belooft. Een wereld van verschil met zijn voorganger. Ik dacht écht dat we met onze club uit het dal aan het klauteren was en dan krijg je dit voorgeschoteld.”

“Ik zou – net als iedereen die bij KSV Roeselare betrokken is – graag weten wie verantwoordelijk is voor deze malaise? Waarom werd die bewuste factuur niet betaald? En waarom was er niemand op de rechtbank aanwezig?”

“We hebben de laatste jaren al veel meegemaakt, trainers die veel te laat betaald werden, bijvoorbeeld, maar dit slaat echt alles. Het zou bijzonder jammer zijn mocht dit het einde van KSV Roeselare betekenen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier