Alle ingrediënten klaar voor een geweldig carnaval in Blankenberge

© JW
Redactie KW

Het absolute hoogtepunt volgt pas zondagmiddag, maar zaterdag waren de eerste carnavalsperikelen al te voelen.

De carnavalsfoor werd ludiek geopend door de Vriendenkring Handelaars Grote Markt, De Smet de Naeyerlaan en aanpalende straten, gevolgd door een kroegentocht. Zaterdag volgde de plechtige aanstelling van Kevin Koekoekx, die twee weken geleden tot de nieuwe Prins Carnaval werd verkozen.

De Confrérie van de Leute vond het tijd voor een nieuw concept. De laatste jaren kreeg men feedback dat de aanstelling te lang zou duren.

Het nieuwe concept verschilde echter niet zo heel veel van tijdsduur. Aftredend prins Georges II kreeg er zijn oorkonde overhandigd. Ook prinsen Alex I Angellis (1992) en Roger 1 Van den Bosch (1967) werden gehuldigd. De nieuwe prins kreeg zijn cape, pluimen, scepter en de sleutel van het stadhuis en is nu volledig in kostuum om het feest te kunnen aanvatten. De jongeman van 22 koos Michel Vanparys als adjudant.

Sketches bleven wel uit. Stadsfiguren Mance en Irma waren tot groot ongenoegen van de carnavalisten niet uitgenodigd. De dames wachtten het volk na de plechtigheid uit protest op in de inkomhal waar ze een jeneverdrink hielden en hun eigen lied zongen met licht aangepaste tekst.

(JW – Foto JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier