“Alle info over gemeente via app ‘Wielsbeke Leeft'”

Griet Ameye, Gio Verborg, Thomas Neirynck, Frederik Vynckier, Els Meeseman, Carola Vroman, Ingrid Durnez, Isaura Verborg en Jan De Potter zetten zich in voor de ondersteuning van de app. (NVR)
Redactie KW

“Vanaf vrijdag 22 juni kan je de app ‘Wielsbeke Leeft’ downloaden. Daarin kan iedereen alles wat er in Wielsbeke gebeurt volgen”, legt initiatiefnemer Frederik Vynckier uit. De app kwam er na een brainstormsessie van de denktank ‘Young Potentials’ van avondschool Wasko.

De lancering van de app komt er na een oprechte vraag van ondernemersorganisatie Unizo. Zij vroegen zich af hoe lokale ondernemers zich beter konden profileren zonder diep in de buidel te tasten. “Tiny Lambrecht gaf op een brainstormsessie van Young Potentials aan dat een gemeente-app een goede manier zou zijn om Wielsbeke in kaart te brengen. Niet alleen ondernemers kunnen zaken aankondigen, maar ook verenigingen en het gemeentebestuur. Het is een snelle manier van communiceren naar burgers, klanten en geïnteresseerden”, geeft Frederik aan. “Anzegem, Staden en Sint-Truiden waren mooie voorbeelden voor ons. Alle info over de gemeente staat op hun app”

De app moet zorgen voor een algemeen betere communicatie tussen de verschillende actoren in de gemeente. “Een gasgeur in een straat zou met één push-bericht kunnen aangekondigd worden. Wie de app heeft, is onmiddellijk op de hoogte. Ondernemers en zelfstandigen kunnen nieuwtjes posten of lege gaten in hun agenda aantonen. Verenigingen kunnen hun evenementenkalender delen op de app”, klinkt het.

Wielsbeke Leeft is de nieuwe naam van Facebook-pagina Gemeente Wielsbeke Spreekt. “Daarop hebben we bijna 2.000 volgers. We delen er alle nuttige info over de gemeente Wielsbeke. Met een nieuwe naam, een app en een Instagram-account zal ons bereik nu nog veel meer toenemen”, zegt Frederik.

Carola Vroman van wellness Au Bel Etage in Sint-Baafs-Vijve zal een account op de app hebben. “Ik sta ook al op soortgelijke apps. Wanneer er soms een gaatje vrijkomt, kunnen mensen snel boeken. Een absolute meerwaarde voor de ondernemer”, vindt ze.

De Wielsbeekse avondschool Wasko staat in voor de opleiding en ondersteuning van de app op technisch en administratief vlak. Vanaf heden is de app beschikbaar in de App Store en op Google Play. Handelaars, verenigingen en zorgverleners kunnen zich registreren op www.wielsbekeleeft.be. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier