Alle cijfers in dalende lijn bij AZ Delta, maar wel vijf (!) overlijdens op 24 uur tijd

Gisteren eerst het goede nieuws, nu het slechte. Toen werd de kaap van 100 overlijdens bereikt, maar de jongste 24 uur zijn daar nog vijf overlijdens bij gekomen. Maar de andere cijfers zitten (bijna) allemaal in dalende lijn. Alles behalve reden om victorie te kraaien, maar toch een goed signaal om de maatregelen verder vol te houden. Ook de oncologische ingrepen die werden uitgesteld, worden nu opnieuw opgestart. En dat is natuurlijk goed nieuws voor het gevecht met kanker moet aangaan.

Bij AZ Delta raakten al 141 medewerkers en artsen besmet met Covid-19, 62 zijn alweer aan het werk. © belga

Op de drie campussen samen verblijven nu 204 Covid-19-patiënten en dat zijn er zes minder dan de dag voordien. Op de dienst intensieve zorgen worden nu 36 patiënten verpleegd, vier minder dan een etmaal voordien. In totaal liggen in Rumbeke 128 coronapatiënten, ook een daling met negen eenheden.

Op de andere campussen is er in Menen een kleine afname waar te nemen, 49 (-2) mensen worden er nu verzorgd. In Torhout dan weer een stijging. Daar telde men deze middag 27 coronapatiënten en dat zijn er vijf meer dan de dag voordien. Wel moet toegevoegd worden dat een dag eerder daar een flinke daling was waar te nemen.

Opnieuw oncologische ingrepen

Ook bij de medewerkers heeft Covid-19 al flink huis gehouden. 141 van hen werden al positief getest, 62 zijn opnieuw al aan het werk.

Terwijl sinds maandag de oncologische ingrepen werden opgeschort, vooral door een tekort aan medwerkers, worden die morgen vrijdag nu weer hervat. Dat geldt voor alle campussen van AZ Delta.

Alle cijfers in dalende lijn bij AZ Delta, maar wel vijf (!) overlijdens op 24 uur tijd

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.