De afgelopen dagen trokken heel wat mensen, vooral jongeren, naar buiten om zich in deze tijden van semi-lockdown bezig te houden. Op provinciedomein De Gavers in Harelbeke bijvoorbeeld kon je dit weekend op de koppen lopen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gisteren werden in Kortrijk alle speeltuinen al afgesloten. Er kwamen bordjes en de stadswachten zullen er controles uitvoeren. Vandaag zijn alle buitensportvelden aan de beurt.

"Ik heb zonet bevolen dat ook alle sportsites en domeinen moeten afgesloten worden voor publiek", liet de schepen weten. "We zien namelijk nog te veel mensen voetballen of sporten in groep. De sites waar dat mogelijk is, worden nu dus verboden terrein. Ik raad mensen voorlopig wel nog aan om buiten te komen om te wandelen, sporten of fietsen, maar niet in groep! Sporten kan nog, maar individueel."

Om de maatregelen kracht bij te zetten komen er aan alle sportvelden in Kortrijk bordjes, nadars en linten. De politie zal er controles uitvoeren. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete.

(Annelies Nollet)

De afgelopen dagen trokken heel wat mensen, vooral jongeren, naar buiten om zich in deze tijden van semi-lockdown bezig te houden. Op provinciedomein De Gavers in Harelbeke bijvoorbeeld kon je dit weekend op de koppen lopen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gisteren werden in Kortrijk alle speeltuinen al afgesloten. Er kwamen bordjes en de stadswachten zullen er controles uitvoeren. Vandaag zijn alle buitensportvelden aan de beurt. "Ik heb zonet bevolen dat ook alle sportsites en domeinen moeten afgesloten worden voor publiek", liet de schepen weten. "We zien namelijk nog te veel mensen voetballen of sporten in groep. De sites waar dat mogelijk is, worden nu dus verboden terrein. Ik raad mensen voorlopig wel nog aan om buiten te komen om te wandelen, sporten of fietsen, maar niet in groep! Sporten kan nog, maar individueel." Om de maatregelen kracht bij te zetten komen er aan alle sportvelden in Kortrijk bordjes, nadars en linten. De politie zal er controles uitvoeren. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert een boete.(Annelies Nollet)