https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Alle bewoners WZC Riethove Oudenburg krijgen op 11 januari vaccin

©Laurette Ingelbrecht. LI
©Laurette Ingelbrecht. LI
Redactie KW

Maandag 11 januari worden alle 83 bewoners van woon-zorgcentrum Riethove in Oudenburg gevaccineerd tegen covid-19. “We zijn opgelucht met de bevestiging van het Agentschap dat onze bewoners van Riethove maandag al het vaccin krijgen. Voor alle bewoners kregen we toestemming tot vaccinatie”, meldt schepen van Sociale Zaken & Welzijn Romina Vanhooren.

Tot op vandaag slaagde het team van WZC Riethove in Oudenburg er in om het virus uit het woon-zorgcentrum te houden. De start van de vaccinaties betekent voor het rusthuis goed nieuws.

“Mede dankzij de continue alertheid en de grote inzet van het hele team kenden we tot op heden geen besmettingen onder de bewoners. We zijn er ons van bewust dat het risico op besmetting hoog blijft, zeker na de eerste vaccinatie, en blijven dan ook inzetten op het naleven van strikte maatregelen. Pas na de tweede vaccinatie, vermoedelijk op 1 februari, kunnen we een versoepeling van de contactmogelijkheden overwegen. We hopen ook snel de planning te kunnen krijgen voor de vaccinatie van onze personeelsleden”, aldus Romina Vanhooren.

Alert blijven

“De eerste vaccinaties in onze stad zijn een hoopgevend signaal dat we in 2021 naar normale situaties kunnen gaan. De komende weken en maanden blijven natuurlijk wel belangrijk om uiterst alert te zijn en onze maatregelen steeds adequaat aan te houden. Het voorbije jaar hebben we steeds vroeg ingegrepen en dat zullen we blijven doen”, verzekert burgemeester Anthony Dumarey.

“We blijven de zittingen van het overlegcomité met argusogen volgen en tweewekelijks is er ook een digitaal overleg met de gouverneur. Van daaruit kunnen we voorzichtig beginnen denken welke versoepelingen de komende maanden mogelijk worden.” (LIN)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.