Alle Belgische vestigingen Center Parcs en Sunparks tot zeker 3 april dicht

Burgemeester Vandaele en Yves Vermeire van Sunparks De Haan. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Alle vakantieparken van Sunparks en Center Parcs sluiten vrijdag de deuren om de verdere verspreiding van het coronavirus te helpen tegengaan.

“Wij volgen de voorschriften van de overheid en roepen iedereen die al op komst was op om hun reis te onderbreken en naar huis terug te keren”, zegt Yves Vermeire van Sunparks De Haan. Daar werden dit weekend zo’n 1.600 nieuwe gasten verwacht.

“Die gaan we nu allemaal per sms of e-mail proberen te bereiken. Zelf bellen heeft momenteel weinig zin aangezien onze lijnen overbelast zijn“, klinkt het. De aanwezige gasten werd gevraagd het park tegen de middag te verlaten. De campings blijven voorlopig wel open in De Haan. “Maar Sun Parks is met een capaciteit van 3.500 mensen een van onze grootste toeristische voorzieningen en het subtropisch zwembad is een potentiële broeihaard voor het coronavirus“, zegt burgemeester Wilfried Vandaele.

Ook wie onderweg is naar Center Parcs Erperheide, De Vossemeren, Sunparks Les Ardennes of Kempense Meren wordt gevraagd de reis te onderbreken en terug te keren naar huis. De vestigingen sloten allemaal om 12 uur de deuren en blijven zeker gesloten tot 3 april.

De Nederlandse, Duitse en Franse parken blijven voorlopig open. “Belgische gasten die daar hebben geboekt, kunnen dus tot nader order wel afreizen”, aldus Yves Vermeire.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier