Alle 64 gemeenten nemen deel aan ‘Ik zomer West-Vlaams’

Redactie KW

Alle 64 West-Vlaamse gemeenten hebben bij de Provincie West-Vlaanderen een dossier ingediend naar aanleiding van de campagneoproep ‘Ik zomer West-Vlaams’. En alle 64 dossiers zijn deze donderdag goedgekeurd. Het gaat om een recreatief aanbod in de eigen gemeente. Samen met tal van provinciale activiteiten worden die op een website aangeboden onder de noemer ‘Ik zomer West-Vlaams’. De website wordt eind juni gelanceerd.

Heel wat West-Vlamingen zullen de vakantie in eigen provincie doorbrengen. De Provincie wou, samen met haar agentschappen Westtoer, POM en INAGRO, een duwtje in de rug geven van de gemeenten die een extra inspanning leveren om een recreatief en coronaproof aanbod uit te werken voor de eigen inwoners en de bezoekers. Alle 64 West-Vlaamse gemeenten gingen in op de steunmaatregel die eind april in de provincieraad werd aangekondigd. De Provincie trekt hiervoor 1 euro per inwoner uit, in totaal dus 1,2 miljoen euro.

Ruim divers gemeentelijk aanbod

West-Vlamingen, en bezoekers van West-Vlaanderen, zullen van juli tot oktober hun gading vinden in een zeer ruim aanbod, van Alveringem tot Zwevegem, van Damme tot De Panne.

De Provincie ontving voorstellen die gericht zijn naar verschillende doelgroepen, gespreid konden worden in ruimte en tijd, veilig kunnen worden georganiseerd en steun verlenen aan horeca en lokale handel, de toeristische of landbouwsector.

Enkele voorbeelden zijn: fiets(zoek)tochten, wandelingen, openluchtcinema, evenementenpleinen, leesstraten, kunsttuinen, coronaveilige expo’s en mini-concerten, picknicks met streekproducten, straatanimatie, shopping shuttles, vertellingen en andere activiteiten met sprekende titels als Blijf-in-je-kot Rock (Houthulst), Zullepicknick (Harelbeke), Doos vol Ademruimte (Diksmuide), Peloezetoeren (Damme), Wallemote Wonderland (Izegem), Car watch (Lendelede), Van-mijn-erf – goed (Lichtervelde), Ladies Night Ter Borght (Meulebeke), Expeditie Hinterland (Middelkerke), Camping Oltegoare (Roeselare), Verloren kroegentocht (Ruiselede), Citygolf (Torhout), Tournée Congé (Waregem), Smultoer bij de boer (Zonnebeke) enz.

Het volledige gemeentelijke aanbod kan vanaf eind juni geraadpleegd kunnen worden op www.ikzomerwestvlaams.be. Ook de provinciale blikvangers (domeinen, bezoekerscentra, fiets- en wandelnetwerken, shoppingadressen, horeca) zullen er te vinden zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier