Alle 4.500 tickets voor festival Land of Love de deur uit

Eind augustus mogen de organisatoren van Land of Love in totaal 4.500 mensen verwelkomen.©Johan Sabbe
Eind augustus mogen de organisatoren van Land of Love in totaal 4.500 mensen verwelkomen.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

De vorig jaar door corona geannuleerde vierde editie van het Torhoutse dancefestival Land of Love mag op zaterdag 28 augustus dan toch plaatshebben, zij het op beperkte schaal. Na de eerste 4.000 tickets zijn ook de 500 extra kaartjes intussen de deur uit. Helemaal uitverkocht dus!

Dat betekent dat de organisatoren straks 4.500 mensen op de weide aan de Steenveldstraat mogen verwelkomen. Weliswaar met maar drie in plaats van vijf podia.

“Alhoewel er eind augustus een groot aanbod aan festivals is, blijven onze vaste bezoekers ons duidelijk trouw”, klinkt Frederick Muys tevreden. “Ook speelt mee dat sommigen in de huidige omstandigheden liever een kleiner festival aandoen dan direct met 75.000 mensen op elkaar gepakt te staan. Het stadsbestuur was vragende partij om Land of Love alsnog te doen plaatsvinden, dus slaan we de handen in elkaar om er een geslaagde editie van te maken.”

Indrukwekkend hoofdpodium van 20 meter hoog

Welke dj’s er op het hoofdpodium en in de Rock- en Retrotent zullen spelen, is nog niet bekend. “Nochtans is de line-up zo goed als rond”, vervolgt Frederick. “Maar we kunnen en mogen geen namen vrijgeven zolang de contracten niet getekend zijn. Dus is het nog even wachten.”

“Het hoofdpodium hebben we in een recordtijd van amper drie weken ontworpen, daar waar we er normaal gezien vier maanden over doen. Maar geen angst: het wordt een heel mooi aangeklede mainstage, die niet zal moeten onderdoen voor de podia van de voorbije jaren. Het thema is Renaissance , verwijzend naar de verrijzenis van ons festival. Het podium zal 40 meter breed en 20 meter hoog zijn, met de nodige indrukwekkende special effects . Ook het afsluitende vuurwerk zal plaatsvinden.”

Sponsors geloven ook in moeilijke tijden in festival

De indeling van het terrein zal min of meer gelijk zijn aan die van eerdere edities. “We houden bij het indelen van de beschikbare ruimte vooral rekening met het feit dat de tenten zoveel mogelijk opengezet moeten kunnen worden om voor luchtcirculatie te zorgen”, aldus Frederick. “Het doet ons deugd dat tal van lokale partners opnieuw op de kar springen om ons te steunen. Dan denk ik aan Verduyn uit Kortemark en de Torhoutse bedrijven TVD en Cebeko. Ook in een moeilijkere periode blijven ze geloven in ons concept en onze aanpak. Daar kunnen we alleen maar blij om zijn.” (JS)

Land of Love zoekt nog een aantal medewerkers voor het festival. Voor info: Land of Love

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.