All Stars vinden nieuw onderdak in De Kroone

Café De Kroone draagt reeds jaren voetbal een warm hart toe. Naast de vijf ploegen die er reeds hun clublokaal hebben, kwam dit jaar daar ook nog een zesde team bij, de pas opgerichte liefhebbersvoetbalclub ‘De Kroone All Stars’ waarbij vriendschap onder de spelers de motor vormt van de ploeg.

De Kroone Allstars poseren voor café De Kroone samen met uitbaters Lieven en Chantal. © BRU

De pas opgerichte liefhebbersvoetbalploeg ‘De Kroone All Stars’ verloor z’n eerste wedstrijd tegen FC Strand Associates. Met een 4-2 op het scorebord zette het pas opgerichte team zo zijn eerste wedstrijd van de nieuwe competitie in mineur in.

“We hebben een moeilijk jaar achter de rug”, vertelt voorzitter Geert Noppe. “Nadat heel wat spelers de ‘Sensacion All Stars’ de rug toe keerden nadat deze kampioen hadden gespeeld, kampte de ploeg vorig seizoen al snel met een spelerstekort. Gelukkig bleven enkele individuelen verder geloven in het team en besloten om met de overgebleven spelers en heel wat nieuw bloed aan boord ‘De Kroone All Stars’ op te richten. Elk lid van onze ploeg werd ooit besmet met de voetbalmicrobe, maar is zich ervan bewust dat de ploeg meedraait in het amateurvoetbal. Geen zware trainingen dus bij ons, gezien wij gewoon voor de fun spelen.”

Kuurnse onderonsjes

‘De Kroone All Stars’ kijken alvast uit naar de vele Kuurnse onderonsjes die komend seizoen gepland staan in de regionale A van Vlaanderens Liefhebbers Voetbalbond Zuid-West-Oost. “Vorig jaar volgde ik de ploeg in zijn oude samenstelling vanaf de zijlijn als toeschouwer“, vertelt coach Danny Van Meerhaeghe (50) die zelf 13 jaar actief was in het liefhebbersvoetbal. “Meer dan de helft van de spelers van ‘De Kroone All Stars’ kende ik al, wat uiteraard een voordeel is. De spelers die vorig jaar deel uitmaakten van de kern wil ik alvast dit seizoen binnen de kern houden, telkens aangevuld met nieuwe spelers.”

“Onze verdediging zit goed, het middenveld en de aanvalsposities moeten echter bijgeschaafd worden. Vergelijk het met een puzzel waarvan je op zoek dient te gaan naar de laatste stukjes om de puzzel een geheel te laten vormen. De andere ploegen die actief zijn binnen onze klasse zijn mij echter niet zo bekend, dus wordt het telkens wat aftasten tijdens de wedstrijd zelf om de juiste persoon op de juiste plaats te zetten.”

Kameraadschap

Ondanks hun verlies afgelopen zaterdag lieten zowel de spelers als bestuur van ‘De Kroone All Stars’ het niet aan hun hart komen gezien ze kameraadschap belangrijker vinden dan hun sportieve prestaties! (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.