https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

All For Animals hoopt consumenten een geweten te schoppen met serene wake aan slachthuis De Coster in Ruiselede

© RV
Redactie KW

Deze morgen hield All For Animals (AFA) een serene wake aan de inkom van exportslachthuis De Coster in Ruiselede.

Met borden en maskers uitten zes mensen hun ongenoegen over ‘de spijtige gang van zaken’. Met op de achtergrond vier mensen van de politie, rustig en onverstoorbaar keuvelend.

Algemeen bestuurder Clio Fordeyn gaf toelichting. “Het fokken, vervoeren en slachten van alle dieren moet stoppen. Er zijn voldoende plantaardige alternatieven die diervriendelijk zijn en beter voor klimaat en milieu. En lekker en gezond ook.”

Geweten schoppen

“Deze wake van 7.00 uur tot 10.00 uur is een unieke kans om dicht bij het voedselsysteem te komen en solidair mee te leven met hen, hun lijden te erkennen en hen in extremis in de ogen te kijken. Met deze actie willen wij de individuen die schuilgaan achter dierlijke producten als vlees, zuivel en eieren, een gezicht geven en mensen een geweten schoppen.”

“Om zo de consument aan te moedigen om te opteren voor een alternatieve, de plantaardige levenswijze. Immens veel leed gaat gepaard met dierlijke consumptie en die ‘trieste boodschap’ geven we door via tal van kanalen, waaronder de sociale media.”, aldus de woordvoerster.

(RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten