All Drinks Bevernagie opent tweede vestiging in Roeselare

Drankencentrale Bevernagie start een nieuwe zaak in Roeselare. We zien v.l.n.r.: Dominique Bevernagie, Sylvie Derycke en zoon Ralph. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Drankencentrale Bevernagie start een nieuwe zaak in Roeselare. We zien v.l.n.r.: Dominique Bevernagie, Sylvie Derycke en zoon Ralph. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Morgen, op vrijdag 11 december opent All Drinks Bevernagie in de Roeselaarse Godshuislaan een nieuwe vestiging, waarmee ze dé drankenspeciaalzaak van de streek wil worden. Het geheel omvat een oppervlakte van ruim 1.300 vierkante meter.

All Drinks Bevernagie is een familiebedrijf dat al vijf generaties over een periode van 120 jaar actief is. “Oorspronkelijk brouwden mijn voorouders een eigen bier dat verdeeld werd in de omliggende cafés”, aldus zaakvoerder Dominique Bevernagie (40), die de zaak samen met zijn vrouw Silvie Derycke (43) uitbaat.

“Begin de jaren tachtig werden de brouwactiviteiten stilgelegd, maar bleef onze familie actief in het leveren aan horecazaken en particulieren. In 1993 verhuisde de drankenhandel naar een nieuwe locatie in Lichtervelde en openden mijn ouders er een speciaalzaak waar ook particulieren terecht konden. Twintig jaar later bouwden we een volledig nieuwe winkel van 1.000m² en werd het assortiment fors uitgebreid.

Onze zaak staat garant voor een heel uitgebreid assortiment dranken. Dit gaat van niet-alcoholische dranken tot wijnen, bieren, warme dranken en spirits. Ook voor een streekbieren- of aperitiefmand op maat, kun je bij ons terecht.”

Bloeiend bedrijf

“Het Lichterveldse concept willen we nu ook in Roeselare toepassen”, vertelt Dominique, die de fakkel net voor de eerste lockdown overnam van zijn vader Geert Bevernagie en zelf al twintig jaar meewerkt in het bedrijf. “Eigenlijk hadden we al heel lang het idee om een tweede vestiging te openen. Door de groeiende omzet in de horeca was er weinig tijd om een dergelijk project op poten te zetten. Tijdens de gedwongen vrije tijd van de eerste lockdown, zijn we op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Die hebben we gevonden naast Electro Deforce en honderd meter van Slagerij Nico en Katrien.

Het is een ruim en luchtig winkelpand met een groot magazijn en een ruime parking met een vlotte bereikbaarheid voor alle verkeer. We hebben er de voorbije maanden een frisse look aan gegeven en alles is aanwezig om mee te zijn met de nieuwe trends. Er werd ook geïnvesteerd in een klimaatruimte om de betere wijnen te bewaren op een constante temperatuur van achttien graden.”

Innovatieve aanpak

De voorbije jaren zette Bevernagie sterk in op een innovatieve aanpak, waarvoor ze trouwens in 2019 een award hebben ontvangen. “Het volledige bestel- en verwerkingsproces van onze horecaklanten werd gedigitaliseerd. Bestellingen komen digitaal binnen en worden na goedkeuring automatisch doorgestuurd naar het magazijn waar die op de orderscanners van onze magazijnverantwoordelijken verschijnen. Daarna komen de bestelde goederen op de tablet van onze chauffeur. Nadat hij het leeggoed opgepikt heeft, krijgt de klant een factuur via e-mail. Alles verloopt snel, effectief én ecologisch”, benadrukt Dominique.

“Van zodra de Covidmaatregelen het toelaten, zullen we onze klanten de mogelijkheid bieden om ter plekke te proeven. Onze ervaren sommelier begeleidt klanten in hun wijnkeuze en geeft foodparing-tips. Onze jarenlange ervaring en de grote winkeloppervlakte in Roeselare laat ons toe nog meer te specialiseren. Gezien het ruime assortiment en onze knowhow willen we dé drankenspeciaalzaak van de streek worden.”

Deze vestiging is gelegen in de Godshuislaan 13 in Roeselare.

Meer info op de Facebookpagina ‘Bevernagie All Drinks, Prik en tik’ Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.