All Drinks Bevernagie is lokale ambassadeur

Silvie Derycke en Dominique Bevernagie.© Kurt Desplenter
Silvie Derycke en Dominique Bevernagie.© Kurt Desplenter
Redactie KW

Een tijd geleden ging Ondernemerscentra West-Vlaanderen (OC West) in de campagne ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’ voor de derde keer op rij op zoek naar lokale ambassadeurs. Voor Lichtervelde kwam drankencentrale All Drinks Bevernagie als winnaar uit de bus.

Meer dan 400 zaken registreerden zich op de site ikkooplokaal.be. Om en bij de 35.000 mensen stemden tussen 26 april en 25 mei op hun favoriete handelaar. Op 17 juni werden de 52 lokale ambassadeurs en één provinciale ambassadeur bekend gemaakt.

Voor de uitbaters van All Drinks Bevernagie uit Lichtervelde is de titel een mooie opsteker, nadat ze eind 2020 ook een tweede filiaal openden in Roeselare. “We hebben beide filialen geregistreerd voor het ambassadeurschap, maar we haalden de overwinning met Lichtevelde. In totaal hebben zo’n 600 mensen op ons gestemd, gespreid over de twee winkels”, zegt zaakvoerder Dominique Bevernagie, die het heel belangrijk vond om aan deze actie deel te nemen.

“Tijdens de coronacrisis is meer dan ooit gebleken hoe belangrijk het is om de lokale handel te steunen”, legt Dominique uit. “We hebben het afgelopen anderhalf jaar zeker een stijging gezien in particuliere verkoop, wat de pijn van het verlies dat we hebben geleden door de sluiting van de horeca toch een klein beetje heeft kunnen verzachten”, klinkt het tot besluit. (LH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier