Aline Marescaux (18) uit Bissegem is een van de twintig finalistes voor de modellenwedstrijd Queen of Models

Aline (foto Steven Masset)
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Aline Marescaux (18) is een van de twintig finalistes voor de modellenwedstrijd Queen of Models. De finaleshow vindt plaats op 12 december.

“Ik zag op Instagram een verhaal van een meisje passeren dat in een Amerikaans magazine stond. Ik vond het heel straf om te horen dat dit gelukt was via haar vaste fotograaf via de wedstrijd Queen of Models”, begint Aline te vertellen. “Hoewel ik vroeger nooit een echte shoot had gedaan, en zelfs eigenlijk niet vaak op foto’s stond, besloot ik toch mijn kans te wagen. Dat had mijn familie niet zien aankomen. Ik was wel wat bezig met mode en naaien, maar nog nooit met modellenwerk. Mijn twee zussen vonden het machtig!”

Creatief

Aline woont met haar ouders Olivier Marescaux en Melina Meganck en haar zussen Laure (15) en Mirthe (12) in Bissegem. In het middelbaar volgde Aline drie jaar economie in het Don Boscocollege in Kortrijk, waarna ze drie jaar handel volgde in het Guldensporencollege campus Kaai. Nu zit ze in het eerste jaar Immobiliën en Verzekeringen in Vives in Kortrijk.

Vrijwilligerswerk

Haar eerste keer voor de lens was voor Aline wel wat onwennig maar door de vele tips die ze kreeg, leerde ze snel bij. “Er zijn in de aanloop naar de wedstrijd individuele en groepshoots maar ook day-challenges en vrijwilligerswerk. Zo hielp ik al op de Lokaalmarkt Heule toen er een groot ontbijt georganiseerd werd. Ook op de Heerlijkheid in Heule deed ik vrijwilligerswerk. De laatste 70 punten kunnen verdiend worden op de finaleshow zelf waar er catwalks zijn in verschillende rondes. Op het einde van de show wordt de top 3 bekend gemaakt.”

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.