Alfred Verweezaal in stadhuis van Knokke-Heist krijgt opknapbeurt

Redactie KW

Het college van Knokke-Heist besliste tijdens de zitting van 12 februari, de laatste zitting in aanwezigheid van wijlen burgemeester Graaf Leopold Lippens, om de raadzaal van het stadhuis op het Alfred Verweeplein te renoveren. De laatste renovatie dateerde al van 21 december 1990.

Onder het motto “less is more” heeft de internationaal gerenommeerde kalligraaf Brody Neuenschwander op een zijmuur in sierlijk schoonschrift met bladgoud het opschrift “Knokke-Heist, een Zee van Liefde” aangebracht.

De zaal kreeg dankzij het team van de Knokke-Heistse bloemenzaak Coin Fleuri een fleurige uitsrtaling met kunstbloemen op zuilen ontworpen door de gemeentelijke schrijnwerkers. Decorateur Erwin Debruijne kleedde het interieur aan met stijlvolle zandkleurige gordijnen. Decoratie Debruijne leverde ook een gloednieuwe wijnrode loper met het okergele logo van Knokke-Heist

Op termijn komt er ook nieuw meubilair dat ambachtelijk vervaardigd wordt door de gemeentelijke schrijnwerkers. De Alfred Verweezaal wordt opnieuw in gebruik genomen op zaterdag 13 maart.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.