Alexander Stragier brengt met projectie boodschap van hoop en verlangen aan De Spil

De lichtprojectie van Alexander Stragier is nog tot eind januari te zien op de gevel van De Spil.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
De lichtprojectie van Alexander Stragier is nog tot eind januari te zien op de gevel van De Spil.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Cultuurcentrum De Spil in Roeselare blijft noodgedwongen nog een tijd dicht. “We kijken uit naar het moment waarop artiesten terug op onze scène staan en het publiek terug de warmte van de zalen zal kunnen opzoeken”, klinkt het bij de medewerkers. Nu is er een lichtproject als teken van hoop en verlangen.

De installatie van Alexander Stragier toont hoe de zielen van de artiesten het huis van De Spil beroeren, het publiek ontroeren. “Het is een beeld van hoop en verlangen om het publiek weer te kunnen raken”, horen we van Stefanie Da Silva Lemos van De Spil.

Je kan deze projectie tot 30 januari zien aan de voorgevel van De Spil. Telkens vanaf 17.30 tot 23 uur.

Alexander Stragier is als visueel kunstenaar Cultureel Ambassadeur van Roeselare en realiseerde met zijn bedrijf Limenvisual en recent opgericht Urban Mapping recent Kerst#Roeselare, ARhus project Helden, light on Chrystal Ship in Oostende, videoprojectie Kasteel van Rumbeke en tal van andere lichtinstallaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier