Alerte buren verwittigen bewoonster van brand op bovenste verdieping

Alerte buurtbewoners konden het gezin tijdig verwittigen van de brand. © a-JVM
Redactie KW

Zaterdagvoormiddag brak er brand uit in de Vossenhoek, de voormalige slagerij op de hoek van Vossesteert en de Sint-Kruisstraat. Maarten Schoonbaert, van het gelijknamig uitvaartcentrum aan de overkant van de straat, verwittigde de bewoonster van de rookvorming op de bovenverdieping van haar pand. “Ze kon met haar twee dochters gelukkig tijdig ontkomen.”

Slagerij Vossehoek staat al enkele jaren leeg na het faillissement van de laatste slager. Het pand werd verkocht aan een Aziatische familie en is nu bewoond door een moeder en haar twee dochters. Zaterdagmorgen, even na 9 uur, liep het mis. Vermoedelijk ontstond er brand door kerstversiering die vuur vatte in het woongedeelte van het pand.

Enkele buren waren er als de kippen bij om de bewoners te verwittigen. Zo ook Maarten Schoonbaert van het rouwcentrum aan de overkant van de straat. “Ik stond zelf een sigaret te roken op het terras op de bovenverdieping toen ik de rookvorming in het pand zag”, zegt hij. “Samen met een buurman zijn we de bewoonster gaan verwittigen. Die was nog binnen met haar twee dochters.”

Vier brandweerwagens ter plaatse

“We klopten op de ramen en de vrouw deed gelukkig open. We hebben haar meteen verteld dat er brand moest zijn in haar woning. Er was geen vuur te bespeuren op dat moment maar wel veel rook. Ze kon gelukkig, samen met haar twee dochters, tijdig ontkomen. Vier brandweerwagens zijn ter plaatse gekomen en hebben de brandhaard aangepakt.”

De brand zou ontstaan zijn door kerstversiering die vuur vatte op de bovenverdieping. “De brandweer heeft een aantal zaken door raam naar beneden gegooid en is kort nadien kunnen vertrekken. Alles moest goed verlucht blijven. Ik vermoed dat de schade niet zo heel groot zal zijn.” (SR/JVM)

https://www.youtube.com/watch?v=sXFBaKgr3ow

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier