Alerte bedrijfsleider en brandweer voorkomen brand in houtverwerkend bedrijf in Pittem

Redactie KW

In parketfabriek Remmery heeft de brandweer smeulende houtresten verwijderd, nadat de zaakvoerder een brandgeur had opgemerkt.

Toen de zaakvoerder van parketfabriek Remmery woensdagavond een brandgeur detecteerde, belde hij meteen de brandweer. De korpsen van Pittem en Ardooie kwamen ter plaatse.

In het houtverwerkende bedrijf loopt een centraal afzuigsysteem. In het deel waar de stofzuiginstallatie is ondergebracht en de houtresten via een transportband naar een container afgevoerd worden had de eigenaar de brandgeur opgemerkt. Zijn alerte reactie om eerst de brandweer ter plaatse te roepen alvorens het afgesloten deel te openen heeft hoogstwaarschijnlijk erger voorkomen. Al speelde volgens de brandweer de goed onderhouden staat van de ruimte zeker ook een belangrijke rol.

Met warmtecamera’s werd vastgesteld dat onderaan de installatie een beperkte hoeveelheid houtresten lag te smeulen. De brandweer controleerde alle afzuigleidingen in het gebouw en verwijderde ook alle stofzakken van de afzuiginstallatie om zeker te zijn dat er geen andere mogelijke brandhaarden aanwezig waren.

(WMe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier