Alcoholvrij bier ‘Sportzot’ van brouwerij de Halve Maan in zee met zeilster Emma Plasschaert

Luc Maes van de North Sea Yacht Club, zeilster Emma Plasschaert en Ann Cosyn en Xavier Vanneste van De Halve Maan. © GLO
Gillian Lowyck

Het alcoholvrij bier Sportzot legt zich voortaan toen op de ondersteuning van topatleten en hun olympisch traject. Ook zeilkampioene Emma Plasschaert zet zich voortaan in voor Sportzot.

Een jaar geleden lanceerde Brouwerij De Halve Maan uit Brugge het alcoholvrije speciaalbier Sportzot. “Vroeger werd er wat negatief gedaan over alcoholvrij bier”, zegt managing director Xavier Vanneste. “Nu merken we dat dat anders is. Het is dan ook aan ons om ervoor te zorgen dat alcoholvrij bier een positieve connotatie krijgt en hoe anders kan dat dan via topatleten?”

Intensief

“We willen met het merk een duidelijke link naar de sportwereld leggen, door jonge veelbelovende atleten die trainen voor de Olympische Spelen in Tokio te steunen in hun intensief traject. Vooral topatleten van disciplines ‘onder de radar’ beschikken niet altijd over de nodige middelen om op een comfortabele manier hun doel te bereiken. Daarom investeren we intensief in de topatleten.”

Sport en alcohol, dat gaat niet samen

Dat gebeurt concreet door een campagne op sociale media die de atleten en hun activiteiten bekendmaken bij het grote publiek. Daar kan je hun traject volgen. Ook via bierviltjes wordt er promotie gevoerd voor de campagne. “Op onze sociale media geen foto’s van Emma met een hele hoop pinten”, lacht Xavier Vanneste. “Maar je kan er wel haar traject naar Tokio volgen. Het is ook de bedoeling van onze campagne om de atleten bekender te maken.”

Langdurig

Deze zomer raakte al bekend dat Sportzot samenwerkt met marathonvedette Koen Naert, zwemmer Pieter Timmers, judoka Dirk Van Tichelt, roeiers Niels Van Zandweghe en Tim Brys, de Nederlandse zwemster Sharon van Rouwendaal en nu ook zeilster Emma Plasschaert.

“Ik ben heel blij met de steun en de samenwerking”, zegt wereldkampioene zeilen Emma Plasschaert. “Wat ik fijn vind, is dat dit een langdurige samenwerking is. Met de Olympische Spelen in zicht kan je als atleet wel eens het gevoel krijgen dat je uitgemolken wordt, omdat iedereen dan interesse heeft. Gelukkig is dat hier niet het geval. Sport en alcohol, dat gaat niet samen. Daarom vind ik het leuk dat er nu ook een alcoholvrij alternatief is“, besluit ze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier