Alcatraz Festival gaat door: “Korter, kleiner maar veilig, comfortabel en met topaffiche”

Archieffoto TVGT
Archieffoto TVGT
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het Alcatraz Festival komt er deze zomer. Korter, kleiner, maar wel met 70 bands. Al is er nog veel onduidelijk. “Hoe alles eruit zal zien, weten we zelf nog niet want we wachten nog het protocol van de regering af” klinkt het bij de organisatoren.

“We droomden van een editie in 2021 en die droom zullen we kunnen verwezenlijken.”

“We slanken wel af van vier naar drie dagen en laten voorlopig één stage vallen. Dat we 70 bands zullen presenteren op de affiche, is wel een feit”, zegt Bernard De Riemacker, persverantwoordelijke van het festival.

Weg met de rem

“Tot enkele dagen terug verliepen de werkzaamheden achter de schermen dan ook met de rem op, vooral hinkend op twee gedachten: komen er nu wel of geen festivals deze zomer? Heel enthousiast kunnen we nu aankondigen dat er op 13, 14 en 15 augustus opnieuw een feestje zal plaatsvinden op ’t Hoge” aldus Bernard De Riemacker.

Dat die rem nu opgeheven werd, is duidelijk en er wordt ondertussen achter de schermen hevig gewerkt aan de line-up. “Helaas moeten we de Amerikaanse bands op de affiche vervangen door Europese maar dat wil niet zeggen dat we gaan voor minder kwaliteit. In Europa zitten er evenwaardige vervangers die onze affiche kunnen sieren.”

De organisatoren beloven ons een topaffiche. “We gaan volop voor samenhorigheid, camaraderie, verbroederen maar vooral samen een pint drinken en veel plezier maken op het terrein. Dit in combinatie met fantastische bands op onze befaamde stages ” weet Bernard De Riemacker ons te vertellen.

Terrein als vanouds

Hoewel het terrein op zich er als vanouds zal uit zien, is het toch afwachten op wat het protocol wordt dat door de regering wordt uitgewerkt.

“Men liet zich reeds ontvallen dat social distancing en mondmaskers geen verplichting zouden zijn maar tot dusver hebben we nog geen specifieke richtlijnen gekregen. We doen daarom nog geen uitspraken. We willen een festival organiseren waar iedereen zich veilig en comfortabel voelt volgens de voorgeschreven maatregelen.”

Geen Helldorado!

Het podium Helldorado!, tevens een eyecatcher, moet dit jaar het loodje leggen. De samenwerking met het immens populaire Nederlandse Paaspopfestival werd vorig jaar al beklonken maar het coronavirus heeft hier een stokje voor gestoken.

“Het moest een nieuwe stage worden die we vorig jaar heel trots introduceerden maar door het hobbelige jaar en de huidige onzekerheid stellen we deze samenwerking nog even uit.”

“We hopen de bezoekers volgend jaar te mogen verrassen met dit pareltje”, besluit Bernard De Riemacker.

De ticketprijzen blijven ongewijzigd. Wie elke dag gaat, telt 150,50 euro neer en wie gaat voor dat tikkeltje extra ervaring betaalt daarvoor 299,50 euro.

“De ultieme VIP ervaring met VIP deck geeft de bezoeker net dat tikkeltje neer. We gaan opnieuw op alle vlakken voor 100 procent comfort” weet Bernard De Riemacker nog te vertellen.

Info: www.alcatraz.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.